Ésszerű piacgazdálkodás

Ne ijedjen meg senki! Nem közgazdaságtan következik. Csak hát a múltkor bemutattunk nektek pár szabadon igazolható lehetőséget, akik azonnali és sok pénzbe kerülő segítséget jelentenének a Bucs számára a hamarosan nyíló játékos piacon. Most azonban beszéljünk olyan játékosokról, akik hasznosak lehetnek, de feltehetően kevesebbért is megszerezhetőek.

Természetesen nem mondom, hogy soha nem kell jól hangzó neveket a csapathoz csábítani. Csak az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem biztos Tampa Bay városa az, ahol a jól kereső sztárok biztosan jól is tudnak majd játszani. S ne felejtsük el azt sem, hogy a jó kiegészítő emberek teszik a csapatot erőssé. Főleg egy ilyen magas sérülés faktorú sportágban.

1./ Perrish Cox (cornerback/punt returner) San Francisco 49ers

Cox úgy gondolom igazán jó évet zárt, sőt szerintem egészen elképesztőt. Mindössze 695 ezer dollárt foglalt le tavaly a 49ers számlájáról és ezért láthatott tőle a Levis Stadium piros-aranyba öltözött közönsége 5 interception-t és 18 levédekezett passzkísérletet, ha csak a passz elleni védekezést vesszük alapul. Nem is beszélve arról a tényről, hogy visszahordóként is megállja a helyét, ami a Bucs esetében már régóta hiány poszt. Egy Banks-Verner-Cox hármassal ott a hátsó oldalvonalak tájékán azt hiszem messze ki lehetnénk békülve.

2./ Jacquizz Rodgers (running back/ kick off returner) Atlanta Falcons

Amióta Dirk Koetter Atlantából hozzánk tette át a székhelyét, állandóan azon gondolkozom, vajon követi-e őt két volt játékosa? Az egyik természetesen Rodgers, aki kiváló hármast alkotna szerintem Martinnal és Simsszel. Futásonként 3,7 yardot átlagolt tavaly és egészen jó kézzel megáldott futó játékos, aki igazi fegyvere a rövid passzos játékoknak. Szerintem abszolút elfér a Koetter-Smith elképzelésekben. Tavaly 2,231 milliót keresett és szerintem hasonló összegért, esetleg valamicskével többért meglehet, hogy követné volt mesterét. S nicsak! Megint egy visszahordásnál is használható opció!

3./ Eric Weems ( wide receiver/ returner specialist) Atlanta Falcons

Ő a másik atlantai. Tavaly 570 ezerért szántotta a pályát a kis tüzes golyó. Rendkívül biztos kezűnek mondható, hisz abból a csekély felé irányuló labdából 1 híján mindet megszelídítette.( 11-ből 10 elkapás) Ezekből átlagolt egy röpke 10,2 yardot, szerzett 2 TD-t és 5 first down-t. Megemlítendő továbbá, hogy ő szerepelt 2012-ben Lovie Smith Chicagojában. Ha gyűjtjük ezeket a játékosokat, akkor ő a prototípus. S igen. Visszahordó specialista a srác.

4./ Dominik Raiola (center) Detroit Lions

A veterán Raiola 2001 óta szolgálta az Oroszlánokat. Azonban kora és a tavaly draftolt Travis Swanson ezt hiszem előrevetíti, nincs már sok Detroitban. Persze nem is azért, mert rossz játékos ő, hanem a kora és 1,5 milliós fizetése már nem olyan megnyerő párosítás arrafelé szerintem. Tulajdonképpen nem lehetnénk azon sem meglepődve, ha szögre akasztaná a sisakot, de Raiola szerintem még a tavalyi évben is egy egész stabil s olykor már szinte a kelleténél is keményebb játékot mutatott. Ha Warhopnak lenne egy olyan sanda elképzelése, hogy EDS-t kipróbálja guard pozícióban, akkor Dominik bátyó személyében még 1-2 évre meg lehet találni a stabil centerünket. Mindezt kb. a magyar minimálbér környékén. Nem mindegy!

5./ Da’Norris Searcy (safety) Buffalo Bills

Searcy nem mondom, hogy a liga legkonzisztensebb játékosa, de képes egészen elképesztő mérkőzéseket is produkálni. 2011-től a Buffalo játékosa s a tavalyi évben már 1,552 millió volt a bére. Persze nem is akkora ász ő, hogy sokkal többet ki tudjon csikarni a csapatokból, de tavaly példának okáért bemutatott 65 szerelést, 5 levédekezett passzkísérletet, 3 interception-t, 2 kierőszakolt labdavesztést és 0,5 sacket. Ez azért nem is annyira rossz. Ugye?

6. Louis Delmas (safety) Miami Dolphins

Delmas 5 évet húzott le Detroitban mielőtt tavaly Floridába szerződött. Az az utolsó detroiti év egészen kiválóra sikerült. 64 szerelés,2 sack, 3 interception, 8 levédekezett passz. Miamiban már nem tudta hozni ezeket a számokat, ami talán az ázsióját is kissé levitte. Így aztán a tavalyi 3,5 milliós összegnél nem biztos, hogy sokkal többet tud kérni. ugyanakkor szerintem egy nagyon jó szinten teljesíteni tudó játékosról beszélünk, akinek azért már komoly tapasztalat is van a háta mögött.

7./ O’Brien Schofield (defensive end) Seattle Seahawks

Schofield egy igazi kiegészítő ember. Annak viszont kiváló. S ezen a poszton nem is ártana egy ilyen, tekintve, hogy a Clayborn-Bowers kettősből minimum az egyik, de könnyen lehet mindkét tag távozik. S a drafton sajnos úgy gondolom még ennél is komolyabb prioritásaink vannak. A Seahawks gárdájában tavaly 570 ezer dollárt tehetett zsebre s ezért 20 szerelést és 2 db. sacket mutatott be, az abszolút részfeladatokkal megbízott játékos.

8./ Michael Wilhoite (linebacker) San Francisco 49 ers

A piros-arany gárdához 2011-ben csatlakozó Wilhoite tavaly Chris Borland társaságában nagyon komoly feladatot kapott. A kezükbe kellett venni a sérülésektől tizedelt 49ers linebacker sor kormánylapátját. S ez mindkettőjüknek én úgy gondolom sokkal jobban sikerült, mint arra sokan számoltak. Michael jó teljesítményt nyújtott mind futás, mind passz ellen. Utóbbinál például szerzett 2 labdát és 6 passz kísérletet hiúsított meg. Ezen paraméterek birtokában én úgy gondolom ő képes lehet 4-3-as MLB-t játszani. S ha figyelembe vesszük, hogy Wilhoite nem tartozik a nagy ászok közé s tavaly is csak 570 ezer dollárért játszott, azt hiszem ki lehet következtetni, hogy itt is egy igen jó ár-érték arány érhető el, még az említett fizetés megemelése után is. Az egyetlen baj esetében, hogy nem teljes jogú szabadügynök. Leigazolása esetén tehát valamit vélhetően adni kellene a 49 ers számára, ami kellemetlenné, akár kivitelezhetetlenné tehetné a transzfert.

9./ Jahri Evans (guard) New Orleans Saints

Ő hogy kerül a listára? Most sokan gondolom ezt kérdezik. S okkal teszik! Evans hatszoros Pro Bowl, négyszeres All Pro játékos. Legutóbbi szerződése egy 7 éves 56,7 milliós kontraktus volt, ami 2017-ben járt volna le. Azonban a Saints cudarul áll a pénzzel s most takarít. Mivel Evans 11 milliót szakított volna ki a fizetési sapkából, ezt a fekete-arany gárda már nem tudta állni. Így is maradt utána 5 millió dollár halott pénz. Azonban pont emiatt talán Evans hajlandó lenne egy ésszerű megállapodásra, ami akár csak egy 1-2 éves szerződésben merülne ki. Ezzel is időt nyerhetnénk, hiszen azt gondolom nem kérdőjelezi meg senki, hogy ő azonnali segítséget jelentene a támadófalunk számára.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com