DeMarco Murray és Ryan Mathews is az Eagles játékosa lett

Véget ért DeMarco Murray átigazolási hercehurcája mivel tegnap végül bejelentették, hogy a running back a Dallas Cowboys csoportriválisánál a Philadelphia Eagles-nél folytatja a pályafutását. Az Eagles nem állt meg egy futónál és szerződtették a San Diego Chargers korábbi running backjét Ryan Mathews-t is.

Murray a hírek szerint ötéves, 40 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával. A szerződés körülbelül 20 millió dollárnyi garantált keresetet tartalmazhat. Murray anyagi szempontból végül elérte a célját ugyanis a Cowboys a szezon vége után négyéves, 16 millió dolláros szerződést kínált neki amit azonnal visszautasított mondván, hogy  ennél sokkal szerződést kap majd a piacon.

Murray pont a legjobbkor vált szabadügynökké mert a tavalyi szezonban pályafutásának legjobb szezonját futotta. 1.845 futott yardot, 13 futott touchdownt és 416 elkapott yardot szerzett a tavalyi szezonban. A jó teljesítményének köszönhetően megválasztották az Év támadójátékosának, továbbá bekerült a Pro Bowl és az All-Pro első csapatába is.

Mathews Philadelphiai szerződése egy nappal Murray szerződtetése előtt már biztosnak látszott de a rivális leigazolása megkérdőjelezte a futó leigazolásának szükségességét. Az Eagles tartotta az ajánlatát és Mathews végül rábólintott a szerződésre. Murray-vel az élén, Mathews-al a második vonalban és Darren Sproles-al a harmadik helyen így egy brutális running back sor alakult ki Phialdelphiában.

Mathews hároméves, 11.5 millió dolláros szerződést kötött az Eagles-el, a szerződés 7.5 millió dollár garantált keresetet tartalmaz. Murray-vel ellentétben nem a legjobb évben került ki a piacra mert térdsérülés miatt a tavalyi szezonban csak 6 mérkőzésen tudott pályára lépni. Profi pályafutása során 4.061 futott yardot, 23 futott touchdownt, 1.110 elkapott yardot és 1 elkapott touchdownt szerzett.

(nfl.com, Fotó: games.espn.go.com, nj.com, philadelphiaeagles.com)