Mike Wallace érkezett, Greg Jennings elküldve a Vikings-tól

A Miami Dolphins tegnap bejelentette, hogy eltradelte elkapóját Mike Wallace-t a Minnesota Vikings csapatával. A játékos mellett a Dolphins átadja a hetedik körös választását és megkapja a Vikings ötödik körös Draft pickjét.

Wallace két éve ötéves, 60 millió dolláros szerződést kötött a Dolphins-al és a csapat játékosaként 1.792 elkapott yardot és 15 elkapott touchdownt szerzett.

Az elkapó eltradelése után 6.6 millió dollár halott összeg maradt a Dolphins fizetési sapkájában az idei szezonban.

A trade pillanatában rögtön felmerült Greg Jenning távozása és a cutra nem is kellett sokat várni hiszen a Vikings egy órája bejelentette az elkapó elküldését.

Greg Jennings éppen azért érkezett a Vikings-hoz két idénnyel ezelőtt, mert akkor lecsúsztak Mike Wallace-ról, aki akkor a Miami Dolphins-t választotta annak ellenére, hogy a Vikingek több pénzt kínáltak neki.

Jennings két szezonja alatt alatt 127 elkapásból 1.546 yardot és 10 TD-t hozott össze.

Azzal, hogy Jennings-et elküldték összesen 5 millió dollárt szabadítottak fel az idei fizetése sapka alól, jövőre viszont 6 millió dead money lesz emiatt.

Jelentések szerint amúgy Jennings jelezte, hogy átalakíthatják a szerződését, de a felek nem tudtak megegyezni egymással.

(nfl.com, Fotó: cbssports.com, sportsworldnews.com)