Négy potenciális trade ami sokkolóan hatna a közeljövőben

Az idei offseason már eddig bővelkedett váratlan fordulatokban de az nfl.com összeszedett pár tradet ami hasonlóan sokkolóan hatna mint az utóbbi hetekben történt üzletek.

Az offseason eddigi részében már hatalmas meglepetésként érte a szurkolók és a játékosok többségét a LeSean McCoy, Jimmy Graham, Haloti Ngata, Sam Bradford, Nick Foles trade de az új ötletek némelyike talán még nagyobb szenzációt jelentene.

Adrian Peterson az Arizona Cardinals-nál

Peterson generációjának legjobb running backjei közé tartozik és a tavalyi gyermekbántalmazás ügye miatt megromlott a kapcsolata a Minnesota Vikings-al. A futó már máshogyan gondol a csapatára és a Vikings sem ragaszkodna Peterson-hoz.

Maga a Vikings general managere Rick Spielman a Cardinals-t nevezte meg Peterson (lehetséges) következő csapataként. A hírek szerint a felek nagyon is komolyan gondolják az üzletet, a futó már találkozott a Cardinals vezetőségével és a csapat felkészült rá, hogy egy magas Draft picket adjon Peterson-ért cserébe. Az egyetlen problémát a magas fizetése jelenti de ha tényleg kell nekik a futó akkor ezt is meg fogják oldani.

Drew Brees a Buffalo Bills-nél

Na ez még Peterson tradejénél is nagyobbat szólna. A szabadügynökpiac nyitásának napján a Saints vezetősége körbetelefonálta az NFL csapatokat, hogy Brees és a tavalyi elsőkörös elkapón, Brandin Cooks-on kívül bárki eltradelhető egy megfelelő ajánlatért cserébe.

Rex Ryan a napokban kijelentette, hogy nyitott a verseny és bárki megszerezheti a kezdőirányítóposztot de ha sikerülne megszerezniük Brees-t akkor a verseny abban a pillanatban is eldőlne. Brees irányítása mellett a LeSean McCoy, Sammy Watkins, Percy Harvin támadósor igen jól festene már csak az a kérdés, hogy mit kérnének az irányítóért cserébe.

Tudjuk, hogy mindenkinek megvan az ára és azt biztosra vehetjük, hogy a Saints nem adná olcsón Brees-t. Az igaz, hogy már 36 éves de még mindig az elit irányítók közé tartozik így a Saints biztosan elsőkörös pickben gondolkodna. A Bills-nek már nincs meg az elsőkörös pickje hiszen az elúszott a tavalyi Sammy Watkins trade során.

Így nem marad más mint egy második körös és egy játékos vagy a jövő évi elsőkörös pick. A Saints oldaláról viszont irányítót kellene szerezniük. Brees távozása esetén Marcus Mariota lehetne a fő esélyes. A Saints-nek már most van két elsőkörös pickje és ezzel biztosan meg tudnák venni a Titans második, vagy a Jaguars harmadik körös pickjét.

Marcus Mariota az Eagles-nél

Akkor maradjunk a fiatal irányítónál. Mariota szerepeltetése a listán nem olyan sokkoló hiszen egy Drafton induló Top játékos be fog kerülni valamelyik NFL csapatba. Meglepő némileg inkább az lenne az Ő esetében ha az Eagles feltradelne érte. A Sasok vezetőedzője Chip Kelly igen agresszív átalakításba kezdett így az Ő esetében már semmin sem lepődhetünk meg.

Az offseasonban már eltradelte korábbi kezdő irányítóját és megszerezte a korábbi 1/1-es, de az utolsó két szezonban keresztszalagsérülést szenvedett Sam Bradford-ot. Mariota jobban beleillene Kelly elképzeléseibe (plusz az Oregonon már edzette Mariota-t) és egyes szakértők véleménye szerint az üzletbe bedobná az elsőkörös pickjüket és Bradford játékjogát is.

A Saints példájához hasonlóan az Eagles-nek is a Titans-t vagy a Jaguars-t kell majd megkeresnie az ötletével. A két csapatból pedig a Titans még rá is haraphatna az üzletre hiszen kapnának egy kezdő irányító (ha nem sérül meg) és egy elsőkörös picket amivel foltozhatják a csapatukat.

Philip Rivers a Browns-nál

Ez egy olyan csere amit a szakértők kedvelnének de kevés rá az esély hogy valóban megtörténik. Rivers szerződése a következő offseasonban lejár és a hírek szerint a San Diego Chargers nem akarna idő előtt hosszabbítani vele. Az utóbbi napokban még a trade lehetősége is felmerült egyes pletykák szerint.

A Browns-nál irányítóposzton jelenleg ott van a rehabon ülő Johnny Manziel és a veterán Josh McCown. Már 15 éve ölni tudnának egy Rivers képességű irányítóért és a QB szempontjából sem lenne ez olyan rossz állomáshely. Fiatal és tehetséges a defense és erős offensive line mögött szerepelhetne.

A Chargers biztosan nem mondana le egyszerűen az irányítójáról és az üzlet részeként lenyúlná a Browns mindkét első körös pickjét. A Chargers szempontjából viszont ez mégsem annyira nagy biznisz hiszen a két pick ellenére irányító nélkül maradnának. A Browns pickje és a Watkins trade által kapott pickért nem tudnák pótolni Rivers-t.

(nfl.com, Fotó: nfl.com, thevikingage.com, buffalonews.com, sportsworldreport.com, utsandiego.com)