A védő és a támadófalát is megerősítette a Broncos

Az utóbbi napokban a Denver Broncos egyaránt megerősítette a védő és a támadófalát is. Egy tradeel megszerezték a Baltimore Ravens korábbi centerét Gino Gradkowski-t és a szabadügynökpiacról szerződtették a csoportrivális Oakland Raiders-től a napokban elküldött defensive tacklet Antonio Smith-t.

Gradkowski egy 2016-os Draft pickért érkezik Denverbe. A pick értéke nem lehet túl magas hiszen a center a tavalyi szezonban kikerült a kezdőcsapatból. 2013-ban kezdőként pályára lépett az összes alapszakasz mérkőzésen de a tavalyi szezonban kikapott a Tampa Bay Buccaneers-től érkező Jeremy Zuttah-tól.

A tavalyi alapszakaszban Gradkowski nyolc mérkőzésen jutott lehetőséghez. A mérkőzésszám ugyan nem lenne olyan katasztrofálisan rossz de ezeken a mérkőzéseken összesen csak 10 támadósnapnél szerepelt. Új csapatában sem lesz egyszerű bekerülnie a kezdőcsapatba ugyanis a Pro Football Focus a legrosszabb centerként rangsorolta.

A Broncos új vezetőedzője Gary Kubiak a tavalyi szezonban a Ravens offensive koordinátora volt így első ránézésre meglepő, hogy miért is pont Gradkowski-t szerezte meg a Broncos. A szakértők véleménye szerint az edző által használt zone-blocking sémában előreléphet ami némileg meglepő hiszen a tavalyi szezonban ugyanebben a rendszerben került ki a Ravens csapatából.

A Broncos egy nappal a center szerződtetése után bejelentette, hogy leszerződtette a defensive tackle/end Antonio Smith-t. A hírek szerint egyéves, 2 millió dolláros szerződést kötöttek a védőfalemberrel.

A 33 éves Smith-t a 2004-es Draft ötödik körében választotta ki az Arizona Cardinals. Öt szezon töltött el a Cardinalsnál majd öt szezont a Houston Texans csapatánál. A tavalyi offseasonban szabadügynökként csatlakozott a Raiders-hez.

A tavalyi alapszakaszban kezdőként pályára lépett az összes alapszakasz mérkőzésen (791 defensive snap), 20 tacklet, 1 kierőszakolt fumblet és 3 sacket szerzett. A ProFootballFocus.com véleménye szerint jól teljesített a pass rushnál, de katasztrofálisan a futás elleni védekezésben. A tervek szerint Denverben szituációs pass rusher lesz.

(nfl.com, Fotó: baltimorebeatdown.com, raiders.blog.hu)