Jameis Winston másodszor is nemi erőszak vádja elé néz?

Egyre inkább nyakunkon az a bizonyos draft, a Buccaneers szurkolók pedig egyre inkább vágynak már hosszú ideje arra a franchise irányítóra, akit idén az első számú pick-kel még esélyünk is lehet megszerezni.

Adott két tehetséges fiatalember, és egy iszonyúan megosztott közösség, azzal kapcsolatban, hogy melyiküknek is van nagyobb esélye betölteni ezt a szerepet a franchise életében. Egyikük, és egyben ezidáig a nagyobb esélyes az bizony Jameis Winston, aki hiába egy nagyon tehetséges játékos, karrierje során eddig mégsem a pályán mutatott tehetségével tűnt ki, hanem az azon kívüli balhéival. Gondolok itt a megmosolyogtató ráklábtolvajlásra. És a kevésbé vicces nemi erőszak vádjára.

Winston ez utóbbival gyűjtötte eddig magának a legtöbb figyelmet, ás bár ügye rengeteg vizsgálaton ment keresztül, egyik során sem találták őt bűnösnek. Azonban a nemi erőszakkal kapcsolatos ügynek, most egy újabb fázisára derült fény, melyről eddig nem igazán beszéltek, és mely nagyban befolyásolhatja Winston leendő NFL karrierjét, valamint pozícióját is az idei drafton.

Kiderült ugyanis, hogy jelentkezett még egy nő, akivel állítólag az előző pereskedőhöz hasonlóan Winston erőszakoskodott. Jelenleg pedig várják a második áldozat beadványát. Tudhattuk meg Jason Cole-tól, a Bleacher Report munkatársától. Az új előterjesztés pedig lehet, hogy a régi ügy része lesz, de az is könnyen előfordulhat, hogy egy másik nemi erőszak elleni polgári per indul Winston ellen.

Jason Cole elmondása szerint. Winston egész biztos, hogy résztvevője lesz egy polgári pernek jövőre, hisz az első áldozat már elindította azt a Florida State ellen. Winston ügye pedig ennek részeként fog szerepelni. És végül ugye előkerült fent nevezett második áldozat is. Akit lehet, hogy mint tanút fognak kihallgatni, és megerősíti az első áldozat állításait azzal, hogy vele is hasonló dolgot történtek. Sikerre víve ezzel az ő ügyét. De az is lehet, hogy egy teljesen új, független eljárás fog indulni a második áldozat kapcsán.

Cole azt is megjegyezte egyébként, hogy sem a Bucs, sem más NFL csapat nem vette fel a kapcsolatot Winston vádlójával, sem annak jogi képviseletével. Ez elsőre furának tűnhet, hogy senkit nem érdekel a dolog, pedig esetlegesen egy olyan játékosról van szó, akibe igen nagy bizalmat készülnek fektetni, és egy egész franchise-t a vállára helyezni. Pedig bevett szokás ez már az NFL-ben, ha lehet ilyet mondani, és mivel lehet, kissé szomorú dolog is ez egyben.

A csapatok ugyanis szánt szándékkal nem bolygatják ilyenkor a dolgot, nem keresik az áldozatot, nehogy aztán lovat adjanak alá, vagy a média ebből kifolyólag bármilyen szinten újra elővegye, és melegen tartsa az ügyet. Hisz az egyértelműen nem segít a leendő kiszemelt helyzetén.

Érdekes dolgok ezek odaát, főleg a híres közszereplőkkel. Winston második “áldozatáról” például azt mondják, hogy ezt a nőt egyszerűen interjúra hívta a New York Times, ahol a beszélgetés során említésre került pár dolog. Majd az újságnál olyan szakszerű tanácsokkal látták el, hogy a nő már indulhatott is nemi erőszak miatt pert indítani. Hisz furcsa módon addig eszébe sem jutott. Mely önmagában már kissé komolytalanná teszi megint az ügyet. De vékony a határ a két dolog között. Lehet, hogy valóban történt valami, de nagyon fura nagyítón keresztül kell nézni azokat az eseményeket, hogy erőszaknak lehessen nevezni. Azonban a Times-nál ezt sikeresen megtették. Hisz kellenek azok a hírek.

Azonban azt meg kell jegyezni, hogy hivatalosan nincs még második vád Winston ellen, és az úgynevezett második áldozat sem állt még a nyilvánosság elé. Lehet, hogy elsőre ezek súlyos dolognak hangzanak, de tényleges vád nélkül nem azok, és hát ne felejtsük el, hogy kezelik ezt a dolgot helyesen vagy helytelenül (ezt döntse el mindenki maga) a tengerentúlon.

Hisz nem is olyan régen olyan személyeket érintő nemi erőszakkal vádolt hírességek ellen ejtettek vádakat, mint Bill Cosby, Woody Allen, a divatfotós Terry Richardson, Darren Sharper. Vagy, hogy ne menjünk messze az NFL-től Ben Roethlisberger. Akit összességében két alkalommal vádoltak nemi erőszakkal, azonban egyszer sem ítélték el.

Fontos, hogy többek közt Winstont sem ítélték el soha. Azt pedig, hogy valóban egy szemét gazember-e, vagy érintett hölgyek vágynak-e túlságosan is a pénzre és hírnévre, miközben az sem érdekli őket, kinek teszik tönkre a karrierjét vagy az életét. Ezt csakis a perben érintettek fogják tudni igazából.

Egy dolog viszont biztos. Lovie Smith-nek, Jason Licht-nek, és a Glazer családnak mindezek tudatában nagyon jól át kell gondolniuk ezt a dolgot. És a megfelelő döntést hozni. Én pedig úgy gondolom ha valaminek ők híján vannak sajnos, akkor az a megfelelő döntések meghozatala. Tudod kinek nincs amúgy semmilyen valós, vagy valótlan ügye nemi erőszakkal kapcsolatosan? Marcus Mariota-nak.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com