Tillman: "Azt hiszem, Rivera Mester volt az egyik fő oka annak, hogy itt akartam lenni."

A Panthers leigazolta a kétszeres Pro Bowler cornerback Charles Tillman-t egy egyéves szerződéssel.

"Charles veterán vezér, tapasztalt és ismeri (a vezetőedző) Ron (Rivera) és (a vezetőedző asszisztens/secondary edző) Steve (Wilks) rendszerét." mondta a vezérigazgató Dave Gettleman. "Egy nagy karakter, izgatottak vagyunk, hogy csatlakozik a csapatunkhoz."

Tillman 12 éves pályafutása alatt végig a Chicago Bears-ben játszott, akik a második fordulóban draftolták a Louisiana Lafayette csapatából 2003-ban. 156 meccsen játszott, 152 alkalommal kezdőként, de a sérült jobb tricepsze miatt kihagyott 10 meccset az elmúlt két szezonban, mindössze kettőt 2014-ben.

A Pro Bowl-ba 2011-ben és 2012-ben választották be, 961 tackle, 36 interception, 113 levédekezett passz és 42 kikényszerített fumble szerepel a neve mellett, ami a legtöbb az NFL-ben 2003 óta. Tillman kilenc defensive TD-t szerzett pályafutása során.

A veterán cornerback elmondta, hogy az egykori edző miatt csatlakozott a Panthers csapatához. Rivera a Bears defensive koordinátora volt 2004-06-ig, Wilks pedig a Bears defensive back edzője volt 2006-08-ig.

"Azt hiszem, Rivera Mester volt az egyik fő oka annak, hogy itt akartam lenni." mondta Tillman. "Nagyon tiszteltük, amikor ott voltam Chicagóban. Szeretem a vezetői stílusát, az edzői tulajdonságait, és jó munkát végzett a Panthers-el. Jó srácok vannak itt, mint Thomas Davis, Greg Olsen, Luke Kuechly és Cam Newton. Jó hangulattal fogadtak.

"Ez egy hasonló védelem, Steve Wilks és (a defensive line edző) Eric Washington is dolgozott Chicagóban, így ez ismerős."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu