Tim Tebow az Eagles játékosa lett

Tim Tebow neve újra NFL csapat rosterén szerepel. Az NFL Media munkatársának, Ian Rapoport-nak az információi szerint a Philadelphia Eagles egyéves szerződést kötött a Denver Broncos korábbi kezdőirányítójával. Tebow a múlt hónapban privát edzésen vett részt az Eagles-nél de szerződés nélkül távozott.

Tebow most csatlakozott a Sam Bradford, Mark Sanchez, Matt Barkley és G.J. Kinne irányítósorhoz. A múlt havi látogatása után az Eagles vezetőedzője Chip Kelly lenyilatkozta, hogy mindig is Tebow szurkoló volt de ez önmagában kevés hozzá, hogy bekerüljön a csapatba. Nagy valószínűség szerint Bradford és Sanchez mögött harmadik számú irányító lesz és a Barkley - Kinne páros pedig hamarosan távozik a csapattól.

Tebow kihagyta az utolsó két alapszakaszt és az utóbbi időben az ESPN SEC Network elemzőjeként tevékenykedett de mindvégig együtt dolgozott Tom House-al, Tom Brady személyes irányító edzőjével. House elmondása szerint az utóbbi időben sokat fejlesztettek Tebow hiányosságain.

Ha az Eagles nem tradel fel Marcus Mariota-ért akkor ezzel az irányítósorral vágnak neki az felkészülési időszaknak és könnyen elképzelhető, hgy Tebow meg fog ragadni a csapat rosterén. Bradford utolsó két szezonja keresztszalag sérülés miatt ért véget, Sanchez sem alkotott maradandót a tavalyi szezonban és Barkley nagyon gyengén teljesített amikor pályára lépett.

Az irányítót a 2010-es Draft első körének 25. helyén választotta ki a Broncos. Újonc szezonjának nagy részét a padon töltötte de a második évében bekerült a kezdőcsapatba és élni is tudott a lehetőséggel. Több mérkőzést is megfordított a hajrában és stílusa miatt hamar közönség kedvenccé vált.

A szezon végén bejutott a playoffba és a Wild Card körben megverték a Pittsburgh Steelers csapatát de Peyton Manning érkezésével feleslegessé vált. A Jaguars és a Jets is bejelentkezett érte és hatalmas hibát elkövetve utóbbi hívására mondott igent.

New York-i szezonját Mark Sanchez tartalékjaként töltötte el és ugyan a következő szezonban még szerződtette a New England Patriots de a végső keresztszűkítéskor megváltak tőle és mostanáig nem talált magának új csapatot.

Tebow múltja és képessége alapján nem tartozik az elit irányítók közé de az igaz, hogy a liga egyik üde színfoltja volt. Profi pályafutása alatt 2.422 passzolt yardot, 17 passzolt touchdownt, 9 interceptiont, 989 futott yardot és 12 futott touchdownt szerzett.

(nfl.com, Fotó: twentyfoursports.blogspot.com, dailymail.co.uk, blogs.christianpost.com)