Az idei Draft 10 legjobb védőfalembere

Velük kezdődik a védelem. A két falat összehasonlítva a védőfalban szereplő játékosok valamivel népszerűbbek a támadófalat alkotó társaiknál mert látványosabb a játékuk. A mérkőzések közben jobban előtérbe kerülnek amikor megállítják a futójátékosokat vagy amikor a földbe döngölik az ellenfél irányítóját.

Mindkét fal játékosaira igaz, hogy megfelelően honorálják Őket amit mi sem mutat jobban, hogy jelenleg egy defensive tackle a liga legjobban fizetett játékosa. Ndamukong Suh a múlt hónapban csatlakozott a Miami Dolphins csapatához ahol hatéves, 114 millió dolláros szerződést írt alá ami 60 millió dollár garantált keresetet tartalmaz.

Elsőként egy gyors áttekintés. A védelem alapvetően két sémát használ, a 3-4-es és a 4-3-as felállást. Az első szám a védőfal játékosainak számát, a második pedig a linebackerek számát jelöli. A 3-4-ben 1 nose tackle és 2 defensive end, míg 4-3-nál 2 defensive tackle és 2 defensive end szerepel.

A nose tackle a centerrel szemben áll fel, fő feladata a center melletti A-lyuk betömése. Passz esetén le kell kötnie az egyik guardot és a centert. A poszt játékosai alacsony, súlyos játékosok akik jó állóképességgel rendelkeznek mert a legtöbb play során két falembert is le kell kötniük.

A defensive tackle a fal plusz embere. Futás ellen a fő feladata betömni a guard és tackle közti B-lyukat, passzjátéknál pedig át kell törnie az offensive falon és el kell érniük az irányítót.

A defensive endek ketten vannak és a védőfal szélére állnak fel. Fő feladatuk, hogy a támadófalembereket legyőzve ledöntsék az irányítókat így a legtöbb esetben Ők vezetik a csapaton belüli sack listákat. Az irányító támadásán kívüli a szélső futás ellen is fel kell lépniük, nem engedhetik a külső oldalra a futókat.

1. DE Leonard Williams, USC

Williams nem csak posztja hanem talán az évfolyam legjobb játékosa. Rendkívül hatékony védőfalember és egészen biztosan ki fogják választani a Draft első 5 helyének valamelyikén (valószínűleg a második helyen). Hatalmas termetű és erős játékos aki az elemzések szerint még jobbá válhat ha megtanulja jobban hasznosítani az adottságait. Megfelelő edzésmunkával és tapasztalattal rövid időn belül Pro Bowl szintű játékossá válhat. Hosszú távon pedig a liga egyik legmeghatározóbb védőfalemberévé nőheti ki magát.

2. DE Arik Armstead, Oregon

Elit méretekkel rendelkező játékos aki remekül szerepel a futás megállításában. Nagyon robbanékony és erős amivel rögtön a play elején irányítása alá vonja a támadófalemberét. Gyors de még nagyon nyers a szakértők szerint. Türelemmel és megfelelő edzésmunkával igen sikeres lehet a profik között is de mindenképpen fejleszteni kell a pass rushon.

3. DT Danny Shelton, Washington

Nagyon erős felsőtesttel rendelkezik és dominálja a támadófalat. A méretei ellenére átlagon felül teljesít a pass rushban ami nagymértékben az atletikusságának köszönhető. A szakértők véleménye szerint two-gap sémában tudna sikereket elérni de ehhez kevesebb időt szabad a pályán tölteni. Az iskolában túl sok snapnél tartották pályán. All-Pro játékossá válhat de ehhez következetesebb játék szükséges.

4. DT Malcom Brown, Texas

Nagy játékos aki rengeteget javított a megítélésén az elmúlt évben. Az elemzések szerint gyors keze van amit NFL kezdő szinten képes használni. Ösztönösen játszik és hamar át tudja magát verekedni a támadófalon. Sok szakértő szerint 3-4-es és 4-3-as sémában is képes megállni a helyét ami miatt rengeteg csapat érdeklődik a játékos iránt.

5. DT Eddie Goldman, Florida State

Könnyedén átjátssza magát a támadófalembereken és a játéka alapján egy igen összetett nose tackle válhat belőle. Nem csak arra lehet használni, hogy betömje a lyukakat hanem az irányítót is meg tudja támadni. Remekül szerepel a futójáték ellen de a pass rush miatt azért veszett az értékéből. Az iskolában bevetették defensive end poszton is de az erőssége egyben a legnagyobb hátránya. 1.-2. körös játékos akit a Cleveland Browns falemeberéhez Randy Starks-hoz hasonlítanak.

6. DT Jordan Phillips, Oklahoma

Nose tackle aki megfelelő magassággal, súllyal és sebességgel rendelkezik. Tehetsége alapján kitűnően illeszkedik a profi 3-4-es sémához és nagyszerűen szerepel a futójáték megállításában. Nagy hátránya a tapasztalatlansága, még mindig tanulja, hogyan kell kihasználni a fizikai adottságait. Pro Bowl-er szintű nose tackleé nőheti ki magát de ehhez azonban még sokat kell fejlődnie.

7. DT Michael Bennett, Ohio State

Bennett egy fegyelmezett, technikás és intelligens játékos. A játék elején robbanásszerűen kitör és megfelelően használja a kezeit. A gyenge oldali guard ellen nagyon jól szerepel de a profi szinten már meggyűlhet a baja az erős oldali guardokkal szemben. A második körbe várják.

8. DT Carl Davis, Iowa

A falember a magassága, a súlya és a képességei alapján elsőkörös prospectnek számítana de a gyenge pass rush sokat ront a Draft értékén. Sokat kell még dolgoznia, hogy jobban ki tudja aknázni a tehetségét de minden megvan benne, hogy hosszú és sikeres pályafutása legyen.

9. DT Grady Jarrett, Clemson

A posztjához nem rendelkezik ideális méretekkel de a gyorsaságával és az irányváltásaival képes elfeledtetni a hiányosságait. Az elemzések szerint megfelelne a 3-4-es rendszernek de igazán a 4-3-as sémában lehetne sikeres az NFL-ben.

10. DE Owamagbe Odighizuwa, UCLA

Az elemzések szerint Odighizuwa nem sémafüggő játékos de ez még nem jelenti azt, hogy sokoldalú lenne. Jól szerepel a futás megállításában de a gyenge pass rush és az átlagos atletikussága miatt sokat veszített a Draft értékéből.

(nfl.com, Fotó: scoopnest.com, zimbio.com, fansided.com, clevelandsportszone.com, burntorangenation.com, cincyjungle.com, insidethepylon.com, buffalobillsdraft.com, thegazette.com, profootballspot.com, latimes.com)