A Panthers lecsapott azokra a játékosokra, akiket meg akart szerezni

A Carolina Panthers-nek a 2015-ös NFL Draft-on kilenc pick állt a rendelkezésére.A drafton öt játékost szereztek, de hisznek abban, hogy többet értek el, mint amennyit lehetett volna esetleg a kilenc eredeti pick-el.

"Szeretem mind az öt választást. Ezek a srácok valóban NFL tehetségek, és izgatott vagyok, hogy itt vannak velünk." mondta a vezérigazgató Dave Gettleman. "Úgy érzem most, hogy feltétlenül jobbak vagyunk."

Ez egyáltalán nem volt egy meghatározott terv a draft előtt, mondta Gettleman, de a Carolina kétszer is trade-elt három pick-et, hogy jelentős lépést tegyen az adott fordulóban.

Pénteken a Panthers trade-elt a második, a harmadik és a hatodik körös választásával 16 helyet előre a második fordulóban, és megszerezte a Michigan-i wide receiver-t, Devin Funchess-t. Szombaton a negyedik, az ötödik és a hetedik körös választásukat cserélték el azért, hogy feljebb lépjenek 22 helyet a negyedik körben, és kiválasszák az Oklahoma-i offensive tackle-t, Daryl Williams-et.

Ezek a mozgások, együtt a Washington-i linebacker Shaq Thompson 25. helyen történő kiválasztásával azt eredményezték, hogy a Panthers két olyan játékost választott, akiket ők első körös értékűnek ítéltek meg és egy olyat, akit harmadik körösnek gondoltak.

Gettleman megkérdezték, a Carolina miért nem trade-elt le az első fordulóban, abban a reményben, hogy Thompson még mindig elérhető lesz, amikor sorra kerülnek.

"Ott ülsz, és azt mondod: "Ó, ott lett volna a 34. helyen.", de nem tudhatod." mondta Gettleman. "Láttam, hogy a csapatok vissza trade-elnek és lemondanak olyan srácokról, akik kezdők lehetnének náluk, és segíthetnének nekik nyerni, azért, hogy pick-eket szerezzenek. Ahol ültünk, ott mi úgy éreztük, hogy egy vagy két srác nagyon tetszett nekünk, és az egyik srác valóban célpont volt, és meg akartuk szerezni Shaq-ot. És meg kell emlékezni az első körös pick szépségéről, az ötödéves opcióról. El kell gondolkodni hosszan és keményen, mielőtt feladod."

A Panthers nem akarta kockáztatni Thompson vagy Funchess elvesztését.

"Shaq több poszton tud játszani. Játszhat mindkét oldalon külső linebacker-t, és játszhat, mint egy nagy nickel, és Devin jó mind a három wide receiver pozícióban." mondta Rivera. "Azt akarjuk, hogy olyan helyzetet tudjunk teremteni támadásban, ahol fel tudjuk használni a különböző személyi csoportokat és tudunk futni, vagy passzolni ezekkel a csoportokkal. Minél többet tud tenni (a támadó koordinátor) Mike Shula és az offense többi tagja, annál könnyebb lesz (a QB) Cam (Newton) dolga. Ez jobb lesz a játék hívás szempontjából."

A Panthers tehát okosan draftolt, céljai megvalósítása érdekében többször pozícionálta magát, hogy ki tudja választani azt a játékost, aki a legjobban tud segíteni a Carolina-nak.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu