A Chargers 50 millió dolláros szerződést kötött a védőjével

Az offseason eddig részében a San Diego Chargers csapatát érintő hírek többségében az irányító Philip Rivers és a safety Eric Weddle jövőjével foglalkoztak a legtöbbet de egy harmadik játékos problémái oldódtak meg elsőként.

A Chargers a tegnapi napon ötéves, 50 millió dolláros szerződét kötött defensive endjével, Corey Liuget-el. Az új szerződés 30 millió dollár garantált keresetet tartalmaz. Az összeg nem meglepő ugyanis a csapat vezetőségének véleménye szerint Liuget kulcsfontosságú a csapat jövője szempontjából.

Liuget-et a 2011-es Draft első körének 18. helyén választotta ki a Chargers és akkor érvénybe lépő kollektív szerződés értelmében négyéves, 8.3115 millió dolláros szerződét kötöttek vele. A szerződés természetesen tartalmazta az opcionális ötödik évet is amelyet a tavalyi offseasonban le is hívott a Chargers így az idei szezonban (garantált) 5.477 millió dollárt fog keresni a védő.

A jelenleg 25 éves Liuget négyéves profi pályafutása alatt csak egyetlen mérkőzésen nem lépett pályára és a 64 mérkőzésből 61 alkalommal a kezdőcsapat tagja volt. Csapaton belül az elmúlt négy évben Ő rendelkezik a legtöbb defensive snappel.

Liuget főerőssége, hogy össze tudja nyomni a zsebet amivel sietteti vagy sok alkalommal el is éri az ellenfél irányítóját. A futás elleni védekezéssel azonban több alkalommal is meggyűlt a baja. Igen szép szerződéshosszabbítást kapott de a szakértők véleménye szerint egy még jobb is lehetett volna.

A jelek szerint a vezetőség nem akarta megismételni a tavalyi offseasonban elkövetett baklövését. Liuget évében, a Draft harmadik körében kiválasztották Donald Butler-t akivel tavaly hétéves, 51.8 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötöttek de a védő hatalmas csalódást okozott az elmúlt idényben. Az megjósolhatatlan, hogy Liuget mennyire tudja majd meghálálni a bizalmat de az biztos, hogy egy negatív példa miatt nem fog minden megismétlődni. 

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com, endzonescore.com, )