Sean Taylor emlékére mezcsere a Giants-nél

Az NFL-ben nem ritka dolog, hogy egy újonnan érkező játékos ragaszkodik egy olyan mezszámhoz amellyel más játékos rendelkezik és valamilyen ellenértékért cserébe megszerzi az áhított mezszámot. A héten Dominique Rodgers-Cromartie által viselt 21-es mezszámot szerette volna megszerezni a Draft második körének első helyén kiválasztott Landon Collins.

DRC eddigi hét éves pályafutása során megfordult az Arizona Cardinals (2008–2010), a Philadelphia Eagles (2011–2012) és a Denver Broncos (2013) csapatánál is és mindegyik együttesnél különböző mezszámban játszott. Sorrendben volt 29-es, 43-as és 45-ös is így biztosan nem ragaszkodott foggal körömmel a New York Giants-nél viselt 21-es számhoz de a hecc kedvéért már elkezdett gondolkodni rajta, hogy mit is kérhetne a számért cserébe.

Amikor azonban meghallotta, hogy Collins miért akarja megszerezni a mezszámot akkor nem problémázott és azonnal lemondott róla. Collins a Washington Redskins korábbi safetyjének, a 24 éves Sean Taylor-nak az emlékére akarta megszerezni a számot így DRC szó nélkül átadta a mezszámát Ő pedig a 41-esre váltott.

Pár eset, hogy mennyit is ér a mezszám:

Darrelle Revis a Buccaneershez szerződését követően 50.000 dollárt fizetett a safety Mark Barron-nak a 24-es számért.

Nnamdi Asomugha Revis-hez hasonlóan a 24-es számra hajtott a 49ers-nél de Anthony Dixon hallani sem akart az üzletről.

Eric Decker a Jets-nél is meg akarta szerezni a 87-es számot. 25 ezer dollárt és egy steak vacsorát fizetett a számot birtokló tight end Jeff Cumberland-nek.

Jimmy Smith újoncként meg akarta szerezni Lardarius Webb 21-es mezszámát de túl keveset ajánlott (10 ezer dollár).

Chad "Ochocinco" Johnson a Patriots-hoz szerződése után értelemszerűen ragaszkodott a mezszámhoz (akkor már hivatalosan is Ochocinco volt a vezetékneve). A tight end Aaron Hernandez ingyen lemondott a számról.

(bleacherreport.com, Fotó: dunk360.com)