Winston ki akarja érdemelni a helyét

Bár a csapat már lassan három hete megkezdte a felkészülést, a kötelező programok csak a héten kezdődtek el, és bár a média rengeteget foglalkozik vele, mi nem említettünk olyan sok szót eddig franchise-unk “megváltójáról”, Jameis Winstonról.

A Bucs két napja kezdte meg az első, mondhatni igazi munkával járó mini-camp-et, és ahogy az OTA idején is, most is folyamatosan rotálják a két irányítót, Jameis Winstont, és Mike Glennont. Bár Lovie Smith már többször kijelentette, hogy nyugodt szívvel rá meri bízni az alakulatot az újoncra, nemrégiben megtudhattuk, hogy új offensive koordinátorunk Dirk Koetter bizony lát némi fantáziát Mike Glennonban is. Hisz ugyan azon jegyeket véli felfedezni benne, mint egykori irányítójában, Matt Ryanben.

Így tehát a rotáció egyelőre maradt, és ahogy az OTA utolsó szakaszában Winston gyakorolt az első csapattal, úgy most a mini-camp kezdete során ő kapta a második csapatot, míg Glennon ismét az elsőt. Egy riporter megkérdezte Winstont, hogy mit gondol mikor lesz teljes egészében a csapat kezdő karmestere, ő pedig így válaszolt: “Amint azt megérdemlem.”

Winston saját elmondása szerint ugyanis nem szeretné ha bármi a kezei közé pottyanna már itt a holtszezonban, ő bizony meg akar küzdeni a dolgokért, és ahogy minden mást, úgy a kezdő pozíciót is ki akarja érdemelni. Egyébként attól függetlenül, hogy a két irányítót folyamatosan váltogatják a gyakorlatok során, Winstonnak minden esélye meg is van erre, hisz napról – napra jobb teljesítményt mutat.

“Izgatott vagyok, hogy játszhatok. Most nem számít, hogy nem az első csapattal. Ami számít, hogy a csapat minden nap jobb és jobb lesz, minden nap tanulok valamit, és minden nap egyre jobban elsajátítom a playbookot.” – mondta Winston

“Minden nap egyre jobban érzem magam. Ez volt az egyik célom az OTA alatt, és most a mini-camp alatt, hogy napról napra jobb legyek, és elsajátítsak mindent amit kell.”

És, hogy szerinte mely területeken javult a leginkább mióta Tampába jött?

“Irányítani a line of scrimmage-t. Mi rengeteg no-huddle dolgot tanulunk, és más a módja, ahogy kommunikálnom kell az offense-zel. Ezt gyakoroltuk a Florida State-n is, Jimbo Fischerrel. Ez egy nagy dolog volt az ő támadóegységében. De nyilvánvalóan az NFL kétperces szituációi, kulcsfontosságúak az idő szempontjából, és nekünk irányítóknak emlékeznünk kell, hogy olyankor mindenki hite bennünk van.”

A vezetőedző Lovie Smith hozzátette még, hogy a rotációtól függetlenül, egyáltalán nem alkothatunk helyes képet a jelenlegi irányítóhelyzetről. Hisz a valódi edzőtábor csak július végén kezdődik, az lesz az igazán mérvadó. Azonban hozzátette, hogy Winston jelenleg ott van, ahol neki lennie kell.

“Ő már hosszú utat megtett, nagyon rövid idő alatt. Le vagyok nyűgözve mennyi ismeretanyagra tett szert ennyi idő alatt a támadóegységről. Amikor hazamegyünk, Winston mindig az egyik utolsó srác aki távozik, minden áldott nap. Mike Bajakian hihetetlen munkát végzett vele. Csak ismételni tudom magam… nagyon jó a pályán” – mondta Lovie Smith, Winstonról.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com