Elkapóként folytatná a korábbi kezdőirányító

Terrelle Pryor az utóbbi időben csak csapatról csapatra járt de sehol sem jutott játéklehetőséghez. Az Oakland Raiders korábbi kezdőirányítóját a héten elküldte a Cincinnati Bengals és a legújabb kudarc után a játékos elhatározta, hogy posztot vált és elkapóként folytatja a pályafutását.

A posztváltásról a játékos ügynöke Drew Rosenhaus számolt be csütörtökön pedig Pryor korábban még azt nyilatkozta, hogy ha nem játszhat irányítóként akkor inkább nem is akar futballozni. A sorozatos elküldések azonban megmutatták, hogy irányítóként nem lehet sikeres az NFL-ben.

Pryor a mai napon tölti be a 26. életévét és a legendás Al Davis utolsó Draft pickjeként került be az NFL-be. A Raiders a 2011-es Kiegészítő Draft harmadik körében választotta ki az irányítót. Három évig volt a Fosztogatók játékosa és a harmadik évének a csapat kezdőirányítójaként vágott neki.

A 2013-as szezonja azonban elég felemásra sikeredett. Az edzőtáborban legyőzte Matt Flynn-t de a sérülések megnehezítették a szezonját, pár jó és sok rossz mérkőzés után megváltak tőle. Tavaly a Seattle Seahawks játékosa volt (a végső keretszűkítés során megváltak tőle), idén pedig megpróbálkozott a Kansas City Chiefs-el és legutóbb a Bengals-al.

Pryor nevéhez fűződik a leghosszabb irányító által futott touchdown

Talán tényleg a Bengals volt az utolsó reménye mert a csapat offensive koordinátori posztját az a Hue Jackson tölti be jelenleg aki a Raiders vezetőedzője volt Pryor kiválasztásakor. Az irányító nagyon atletikus játékos de a szakértők véleménye szerint a méretei miatt inkább tight endként lehetne sikeres semmint wide receiverként.

A posztváltás nem egyedi dolog de azért csak kevesen tudtak sikereket elérni egy új poszton (érdekes módon elég sok főiskolás irányító is elkapó lett az NFL-ben)

MATT JONES - Jacksonville Jaguars - Irányítóból Receiver

DALLAS CLARK - Indianapolis Colts - Linebackerből Tight end

JULIAN EDELMAN - New England Patriots - Irányítóból Receiver

JOSH CRIBBS - Cleveland Browns - Irányítóból Receiver-Returner

ANTWAAN RANDLE EL - Pittsburgh Steelers - Irányítóból Receiver-Returner

BRIAN MITCHELL - Washington Redskins - Irányítóból Returner

DANTE HALL - Kansas City Chiefs - Running back - Returner

HINES WARD - Pittsburgh Steelers - Irányítóból Receiver

ANTONIO GATES - San Diego Chargers - Linebackerből Tight end

(nfl.com, msn.com, Fotó: nfl.com)