A Panthers és a Dolphins folytatja az együttműködést

A 2000-es első alkalom óta, amikor vendégül látta a Detroit Lions-t, a Panthers egy másik NFL csapattal gyakorol az edzőtáborban.

A Miami Dolphins ellátogat a Wofford Főiskolára az edzőtábor utolsó két napján, augusztus 19-én és 20-án. A Carolina fogadja a Dolphins-t egy előszezon meccsen is a Bank of America Stadium-ban szombaton, augusztus 22.-én.

"Ez egy egyedülálló lehetőség számunkra, hogy a mi fiaink két napon át más tempóban, más szinten, egy másik stílus ellen gyakoroljanak." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Mindhárom csapategységben lesz lehetőségünk arra, hogy különböző helyzetekben szerepeljenek. Beszélgettem (a Dolphins vezetőedzőjével) Joe Philbin-nel, szituációs játékot tervezünk közösen. Különböző ötleteket fogunk használni és kombinálni fogjuk azt, ahogy ők csinálják azzal, ahogy mi csináljuk. Ez előnyös lesz mindkét csapat számára."

Az egyik előnye a közös gyakorlatoknak a megnövekedett intenzitás. Miután ugyanazon csapattársak ellen állnak fel az egész tábor alatt, ez egy esély arra, hogy szembenézzenek egy tényleges ellenféllel.

"Ez ad a srácoknak egy lehetőséget arra, hogy megmérettessék magukat." mondta Rivera 

Rivera tisztában van vele, hogy a megnövekedett intenzitás a másik csapat ellen túlpörgéshez vezethet. De bízik benne, hogy a csapatok a kemény edzés ellenére nem mennek túl messzire.

"Ez mindig aggodalomra ad okot -, hogy a tempó elszabadul." mondta Rivera. "De hangsúlyozzuk, hogy a pozitív, minőségi munkát keressük egymás ellen. Ez az, amit én keresek."

Rivera különösen izgatott amiatt a lehetőség miatt, amit ez az irányító Cam Newton-nak kínál, aki így képes lesz olvasni az ellenfél védelmét az ütés veszélye nélkül.

"Ez egy ellenőrzött környezet, és egy pozitív helyzetet teremt az irányítónknak, hogy lássa a különböző emberfogásokat és rendszereket." mondta Rivera. "Úgy gondolom, hogy ez segíteni fog neki."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: musketfire.com