Ali Marpetnek több idő kell

S megint az O-line! A szakíró, Sander Philipse értesülései szerint a Buccaneers stábja egyöntetű állásponton van azzal kapcsolatban, hogy a két újonnan draftolt játékos közül Donovan Smith a szezonkezdetre elnyerheti a bal oldali tackle szerepkört. Ali Marpet azonban szezonkezdetre még nem fog készen állni.

Ez önmagában nem meglepetés nekünk, hiszen Marpet esetében a draft után is kiemeltük, hogy egy divizíó III-as szintű egyetemről érkezik, ahol a játék gyorsasága természetesen messze elmarad az NFL szinttől. A meglepetés az, hogy a stáb még eddig a percig sem tett megnyugtató lépést a B verzió tekintetében. Csakúgy mint tavaly!

Jelenleg kb. úgy néz ki a helyzet, hogy a Bucs a szezonkezdetre a jobb oldali guard pozícióban az ezen a poszton eddig legtöbbet gyakorló Garrett Gilkey bevetésével próbál majd operálni. Hogy is fogalmazzak? Ez szánalmas. Szánalmas egyrészről azért, mert csapatunknak több lehetősége is lett volna már az idei holtszezonban rutinos, megbízható, azonnal bevethető falembert hozni erre a pozícióra, ahol tavaly is óriási gondok voltak. Véleményem szerint ettől Marpet draftolása nem lett volna kidobott pénz, hiszen a veterán játékosoktól tanulhatta volna a szakmát, hogy aztán 1-2 év után ő vegye át a helyét.

Richie Incognito anno. volt is Tampában, de nem jártak sok sikerrel a tárgyalások. A Bills bagóért megszerezte őt és most úgy hírlik, az edzőtáborban nyoma sincs rajta a kihagyásnak. Vagy ott van a Philadelphiában Lovie Smith-ként takarító Chip Kelly, aki minden valamire való, de drága falemberétől megszabadul. Todd Herremans ugyancsak bagóért került a Colts kötelékébe, miközben stábunk meg sem próbált lecsapni rá. Evan Mathis pedig még mindig szabadügynök. Meg sem próbálunk lecsapni rá.

Szánalmas a dolog másrészről azért, mert most is tartom magam a kijelentésemhez, Ali Marpet jó alapanyag. Csak már megint az történik, hogy baj van akkor, ha Warhopnak fejlesztenie kell egy játékost. Ez történik Kadeem Edwards-szal immáron második éve, de ide vehetném akár Patrick Omameh vagy Anthony Collins nevét is. Marpet az egyetemi megmérettetéseken is megmutatta, hogy hiába érkezik gyengébb egyetemről, a  képességei adottak. De minek törni magunkat, ha ott van nekünk Garrett Gilkey? Hát nem? Szezonkezdetre Gilkey jobb lesz, mint Marpet? Melyik irányba szaladjak a hajamat tépve?

Persze, aki azt gondolja a Bucs stáb tétlenkedik, az téved. Csak Lovie Smith megint a ló mögé állva próbálja megpatkolni azt! Ugyanis ismétlem, Evan Mathis szabad, de a Bucs stáb egy John Moffitt nevű pacákot nézeget, aki 2011-ben került a ligába, játszott a Seahawks és a Broncos színeiben is. Azonban hozzá kell tenni, hogy már első évében, a 13. fordulóban súlyosan megsérült, majd karrierjének az sem tett jót, hogy tiltott teljesítményfokozó szerek használata miatt elmeszelték. Később a Browns csapatához akart igazolni, de nem ment át a fizikai felmérőn. Végül 2013-ban vissza is vonult, mondván nem szeretné tovább kockáztatni az egészségét.Most esetleg újra megpróbálná.

Ezek után szerintem joggal kérdezem. Lovie Smith és George Warhop nooooormális?

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com