Saját bevallása szerint még mindig Adrian Peterson a legjobb running back

És ezen persze nem is lehet csodálkozni hiszen mit is mondhatna a korábbi alapszakasz MVP. Adrian Peterson-nak a gyermekbántalmazási ügye miatt egy mérkőzést leszámítva ki kellett hagynia az egész tavalyi szezont majd egy hosszas huzavona után visszatért a Minnesota Vikings-hoz.

A futó sokáig nehezményezte, hogy nem kapott megfelelő támogatást a csapatától de pár hete mégiscsak edzésbe állt. Peterson az eltiltása alatt sem tétlenkedett és igyezett formában tartani magát. A jelentések szerint valóban használtak a privát edzések ugyanis a visszatérése után a csapattársak nem győzték Őt dicsérni. De ez vajon mire lesz elég az alapszakaszban?

Az NFL Network a "The Top 100 Players of 2015" összeállításában (igazság szerint ez egy fantázialista, hogy a tavalyi szezon és a változások alapján kik lesznek az idei szezon legjobbjai) a 62. helyre rangsorolták Peterson-t aki egy év alatt 58 helyett csúszott vissza bár ezen nem lehet csodálkozni egy kihagyott szezon után. Az esélyek/elemzések ellenére a futó szerint nem lesz probléma és még mindig Ő a liga legjobb running backje.

"Nincs sok olyan játékos akit egy kihagyott szezon után a következő évi Top 100-ban rangsorolnak. Mond meg nekem ha (LeSean) McCoy vagy bármelyik másik running back kihagyna egy egész szezont akkor bekerülne-e a következő évi Top100-as listába?" - nyilatkozta Peterson a St. Paul Pioneer Press-nek adott interjújában.

Teljes mértékben érthető, hogy Peterson optimistán várja a következő idényt de az tény, hogy kihagyott egy szezont és márciusban betöltötte a 30. életévét. A futók számára nem jelent jót az öregedés (bár kinek jelent jót) de az biztos, hogy Peterson visszatérésével nem csökkent a liga színvonala! Sőt!

(nfl.com, Fotó: tulsaworld.com, m.startribune.com)