Whittaker boldogan alapoz a 2014-es évére

Biztosan kijelenthető, hogy nincs olyan Panthers játékos, aki jobban szórakozott volna a holtszezonbeli edzésprogram alatt, mint a running back Fozzy Whittaker.

Minden egyes OTA edzés előtt Whittaker valamin nevetve ment a pályára valakivel. Az egyik edzés után bemutatott egy showt az öltözőben, amikor megküzdött a wide receiver Marcus Lucas-al egy-egy ellen kosárlabdában - a labda feltekert szalag, a gyűrűk a kukák voltak természetesen.

Ez az a pont, ahol meg kell kérdezni - miért van mindig olyan jó kedve? 

"Mert hálás vagyok a lehetőségért, hogy itt lehetek." mondta Whittaker. "Nem mindenki lehet ott, ahol lenni akar, és tavaly ilyenkor én otthon voltam."

Whittaker-t a Cleveland Browns 2014 májusában küldte el, majd a Panthers leigazolta az edzőtábor harmadik napján. Ez volt az a lehetőség, amire szüksége volt, és tudja, milyen kicsi az esély arra, hogy egy szabad ügynök csapatot talál a szezon kezdete előtt.

"Szóval biztos akarok lenni abban, hogy kihasználok minden lehetőséget." mondta Whittaker.

Whittaker a 2014-es szezonban DeAngelo Williams, Jonathan Stewart és Mike Tolbert mögött volt a depth charton, de a pozitív benyomás, amit tett az edzői stábra, valamint a sérülések, amelyek befolyásolták a running back pozíciót, ajtót nyitottak neki.

"Mindannyiunknak volt valamilyen sérülése." mondta Whittaker. "Szereztem egy csomó értékes tapasztalatot tavaly, és ez olyasmi, amire építhetek."

Whittaker 10 meccsen játszott, 32-szer futott, 145 yardot ért el - mind karrier csúcs. Karrierjének első futott touchdown-ját az egyetlen kezdő mérkőzésén, a 6. héten szerezte a Cincinnati Bengals ellen.

De a legnagyobb teljesítményt a Wild Card meccsen nyújtotta az Arizona Cardinals ellen.

A Carolina 14-13-as hátrányban volt a harmadik negyed végén, amikor az irányító Cam Newton screen passzt adott Whittaker-nek, aki négy védőt otthagyva 39 yardos, mérkőzést eldöntő touchdownt szerzett.

"Határozottan egy kulcsfontosságú játék volt számomra és a csapat számára is." mondta Whittaker. "Hálás vagyok a lehetőségért, amit az edző adott nekem, hogy engem küldött a pályára abban a pillanatban."

Ez volt vitathatatlanul a szezon játéka, és kétségkívül Whittaker legjelentőségteljesebb játéka az NFL-ben.

De Whittaker eltökélt annak tekintetében, hogy nem ez volt az utolsó. A harmadik éves running back beilleszkedett Carolina-ban, úgy kezdte az edzőtábort, mint Stewart tartaléka, és lehetősége lesz több emlékezetes játékra.

"Arra törekszem, hogy többet tudjak hozzátenni" mondta Whittaker, "és több emlékezetes játékom legyen a most következő szezonban."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu