A Steelers 2018-ig hosszabbított a vezetőedzőjével

A Pittsburgh Steelers meghosszabbította vezetőedzőjének, Mike Tomlin-nak a szerződését. Az új megállapodással a jelenleg 43 éves edző 2018 végéig irányítja majd az Acélváros csapatát.

Az új szerződés anyagi részletei egyelőre nem ismertek de az NFL Media szakértőjének, Ian Rapoport-nak az értesülései szerint az edzők fizetési ranglistájának elejére, 3.-5. helyre került Tomlin.

A Steelers filozófiájának egyik alapja, hogy megbízik a vezetőedzőiben, 1969 óta Tomlin mindössze a csapat harmadik vezetőedzője. Tomlin-t 2007-ben nevezték ki a csapat élére és elődeihez, Chuck Noll-hoz (1969–1991) és Bill Cowher-hez (1992–2006) hasonlóan vele is hosszútávon tervez a vezetőség.

"Mike már bebizonyította, hogy egyike a National Football League legjobb vezetőedzőinek és biztosak vagyunk benne, hogy a csapat az Ő vezetése mellett újabb Super Bowl győzelemre fog törni." nyilatkozta a csapat elnöke Art Rooney II.

Tomlin nyolc éves vezetőedzői pályafutása mellett egyik szezonban sem zárt negatív mérleggel a csapata és öt évben bejutott a rájátszásba. Két Super Bowl-t játszott a Steelers-el amelyből egyet megnyert. A mai napig a legfiatalabb vezetőedző aki megnyerte a nagydöntőt. 82-46-os alapszakasz és 5-4-es playoff mérleggel rendelkezik.

"Nagyra értékelem ezt a szerződéshosszabbítást de továbbra is arra fókuszálok, hogy felkészítsem a csapatot azokra a kihívásokra amelyek előttünk állnak a 2015-ös szezonban. Az elmúlt kilenc év Pittsburghben csodálatos élmény volt a családom számára és mint minden évben tovább küzdök, hogy elérjem a csapat célját, azaz újabb Super Bowl győzelmet hozni Pittsburgh városába.

(nfl.com, Fotó: stillcurtain.com, usatoday30.usatoday.com)