A Ravens tight endje PUP listán kezdheti az idei szezont

A hírek szerint Dennis Pitta a Baltimore Ravens tight endje fáradhatatlanul dolgozik a visszatérésén de csípősérülésének a súlyossága miatt egyhamar mégsem fog visszatérni a pályára. A Baltimore Sun értesülései szerint a legvalószínűbb forgatókönyv szerint Pitta az edzőtábor ideje és a szezon elején PUP listán. Ha felkerül a listára akkor pedig biztosan ki fogja hagyni az első hat mérkőzést.

Pitta már könnyített edzésmunkát végzett az idei offseasonban de a két komoly csípőműtétje miatt nem lehet kockáztatni vele kapcsolatban. A csapat vezetőedzője John Harbaugh a múlt hónap elején bejelentette, hogy az orvosok zöld utat adtak a tight endnek. Emellett azonban azt is hozzáfűzte, hogy a játékosnak magának kell eldöntenie, hogy akarja-e folytatni és ezzel együtt vállalnia kell a kockázatokat is.

Pitta játszatása vagy jegelése anyagi szempontból sem mellékes ugyanis ötéves, 32 millió dolláros szerződést kötöttek vele a tavalyi offseasonban. Az összegből 16 millió dollár volt a garantált kereset amelyből 11 millió dollár aláírási bónuszként már meg is kapott.

A jelenleg 30 éves Pitta az utolsó két szezonban a sérülések miatt csak 7 mérkőzésen tudott pályára amelyeken 294 elkapott yardot és 1 touchdownt szerzett. A hatodik profi szezonját kezdő támadójátékos a szerződésének felépítése miatt még 26 millió dollárt foglal el a következő négy szezon fizetési sapkájából így értelmetlen lenne kockáztatni vele kapcsolatban.

A Ravens vezetősége is hasonlóképpen gondolkodhat mert a Draft második körében kiválasztotta az évfolyam legjobbjának tartott tight endjét Maxx Williams-t. Az újonc mellett még ott van a második profi szezonját kezdő Crockett Gillmore is, így az utóbbi szezonok ismerete miatt akár fogadni lehet rá, hogy a vezetőség semmit sem fog elkapkodni és szépen PUP listára teszik Pitta-t amivel hat hetet hozzáadhatnak a rehabilitációhoz.

(nfl.com, Fotó: zimbio.com, louisvilleorthopedics.com)