A 40 milliós szerződése ellenére is elküldték a linebackert

A New Orleans Saints pénteken bejelentette, hogy megválik linebackerétől Junior Galette-től.

A védő a Szentek egységének egyik legjobb játékosa volt az utóbbi szezonokban de a pályán kívüli problémák és a viselkedése miatt a magas fizetése sem mentette meg.

Galette 12 sacket szerzett két éve és 10 sacket a tavalyi szezonban. Eredeti szerződése 2016-ban lejárt volna de a vezetőség idő előtt magához akarta láncolni és négyéves, 41.3 millió dolláros szerződést kötöttek vele tavaly szeptemberben.

A hosszabbítás igazából még életbe sem lépett de a bónuszok miatt már kihatott az idei fizetési sapkára is. Galette tavaly 3.5 millió dollár aláírási bónuszt kapott és az idei szezonban kifizettek neki 12.5 millió dollár időarányos bónuszt amit időarányos bónusszá konvertáltak.

Ha nem hosszabbítottak volna vele a tavalyi szezonban akkor jövőre lejárt volna a szerződése, 2 millió dollárt keresett volna a tavalyi szezonban és az elküldése miatt 900 ezer dollár halott összeg maradt volna utána. Ezzel szemben a tavalyi szezonban elköltöttek rá 18.7 millió dollárt, idén 5.25, a következő szezonokban pedig 12.1 millió dollár halott összeg maradt utána.

Galette esete jó példa rá, hogy a Saints miért bajlódik a fizetési sapkával. Több játékostól is meg kellett szabadulniuk az anyagi problémák miatt. A hírek szerint Galette elküldése azonban mégsem a general manager Mickey Loomis hanem Sean Payton vezetőedző döntése volt.

"Ez volt a legrosszabb döntés amit valaha meghoztak. Borzalmas dolog, hogy akkor rúgnak belém amikor nehéz helyzetben vagyok. Ez Sean Payton döntése volt, Ő dönt az ilyen kérdésekben. De mégsem ez a legdurvább ami velem történt. Ez semmi ahhoz képest amikor kirúgtak a Temple Egyetemről mert akkor még nem volt pénzem." - nyilatkozta Galette.

(nfl.com, overthecap.com Fotó: bleacherreport.com)