Történelmet írt a Cardinals, női edző az NFL-ben

Az Arizona Cardinals csapata történelmet írt az éjjel amikor bejelentették, hogy Dr. Jen Welter csatlakozik a szakmai stábjukhoz. Az Indoor Football League-ben szereplő Texas Revolution edzője (linebacker edző) az edzőtábor és az előszezon során linebacker edző gyakornok lesz Arizonában.

Welter számára nem jelenthet újdonságot az ismeretlen út kitaposása mert tavaly januárban Ő volt az első nő akit running backként szerződtettek és februárban az első női profi lett aki nem rúgóposzton pályára léphetett az Indoor Football League-ben.

Welter-t sokan féltik a lehetőségtől de emiatt egyáltalán nem aggódik a Cardinals vezetőedzője Bruce Arians.

"Szerettem volna megadni ezt a lehetőséget. Az edzősködés nem más mint tanítás. Egy dolog amit a játékosaimtól megtanultam az az, hogy főként az érdekli Őket, hogyan válhatnak még jobbá. Ha pedig jobbá válhatnak akkor nem érdekli Őket, hogy kitől tanulnak, lehet az akár a Zöld Darázs is, rá is figyelni fognak. Én hiszek abban, hogy ez a gyakornoki program remek lehetőség lesz Jennifer számára. Nem gondolom, hogy mindez megzavarná a csapatnál folyó munkát." - nyilatkozta Arians.

(nfl.com, Fotó: telegraph.co.uk)