Jimmy Garoppolo irányított a Patriots tegnapi edzésén

Jimmy Garoppolo tegnap lehetőséget kapott rá, hogy hosszabb távon együtt gyakorolhasson a New England Patriots támadóegységével. A csapat rutinos játékosai kisebb pihenőt kaptak, így Tom Brady öt passz után szimbolikusan átadta a helyét a második profi szezonját kezdő Garoppolo-nak.

A jelenleg érvényben levő határozat alapján Brady ki fogja hagyni az első négy mérkőzést így a Patriots edzőinek mihamarabb formába kell hozni a tartalékirányítójukat. A beszámolók szerint még bőven van min dolgozniuk mert Garoppolo passzkísérleteinek kevesebb mint 50% volt sikeres, 32 passzából csak 15 átadás találta meg a csapattársát.

"Ez az, minden játék számít. Ha kapsz egy ilyen lehetőséget, hogy hosszabb távon együtt dolgozhatsz ezekkel a srácokkal akkor az a dolgod, hogy minél jobban kihasználd azt. Eléggé kritikus vagyok magammal szemben. Szerintem ez jó dolog." - nyilatkozta Garoppolo az ESPN.com-nak adott interjújában.

Garoppolo a jövő héten már ellenfelek ellen is megismételheti majd mindezt. Péntek hajnalban a Green Bay Packers csapatát fogadják majd hazai pályán. A sablon szerint az első előszezon mérkőzésen a kezdő irányító levonul egy negyed után és átadja a helyét a tartalékoknak.

"Nincsenek tartalékaink és kezdőink, csakis egy csapatunk van. Odakint a pályán mindenki versenyzik. Ez egy csapat, ennyi az egész. Minden játékos meg fogja kapni a maga játékidejét. Annyit kapnak majd amennyit megérdemelnek." - a tőle megszokott stílusban nyilatkozott Bill Belichick vezetőedző.

(nfl.com, Fotó: nesn.com, patriots.com)