Buccaneers edzőtábor 2015: Nem találjuk a right guardot

Miért talán elveszett? Nem, nem erről van szó. Túl vagyunk a hatodik edzésnapon is, és a jobb oldali guard személye továbbra is kérdéses. Vajon képes lesz erre az évre végre összeállni az a támadófal, vagy Jameis Winstont valóban atomjaira fogják szedni a következő szezonban?

Ilyen kérdések járnak a fejünkben, na meg persze valószínűleg Dirk Koetter és George Warhop fejében is. Szinte Darth Vader jeges ujjainak érintését érezhettük torkunkon, amikor megtudtuk, hogy Garrett Gilkey gyakorol folyamatosan az első csapattal. Gilkey teljesítménye ugyanis egyszerűen kritikán aluli volt a tavalyi szezonban. Mintha Oniel Cousins és Anthony Collins mostoha szerelemgyerekét láttad volna a pályán sertepertélni.

Azonban a hírek továbbra is élnek, miszerint Gilkey-re ragadt egyes-más, és nem is olyan reménytelen többé. Sőt, nagyon is komoly esélyekkel startol a kezdő pozícióért. Aztán az elmúlt pár napban szépen leváltotta őt Kadeem Edwards, és ő gyakorolt az első csapattal. Majd a tegnapi napon lehetőséget kapott az újonc Ali Marpet is, akire már mindannyian nagyon kíváncsiak voltunk.

Dirk Koetter képelete tehát baromira egyszerű. A három játékos között fog eldőlni a pozíció sorsa. Az első két napon Gilkey kapott lehetőséget. Majd három napra Edwards, és most Ali Marpeten a sor. Gilkey 2014-ben a waiverről érkezett a csapathoz. Azt pedig, hogy ő fejlődést mutat, majd hisszük, hogy ha az előszezon meccseken látjuk. Kadeem Edwards a Bucs ötödik körös választása volt a 2014-es drafton. Míg Marpet az idei játékosbörze, második körében érkezett hozzánk.

A legnehezebb dolga talán az utóbbinak van, hisz most kell saját bőrén megtapasztalnia a lényeges különbségeket az NFL, és a Divízió III között. A játékos ugyanis innen érkezett. Elmondása szerint úgy érzi zökkenőmentes az átmenet, azt azonban ő is belátta, hogy az első csapatban, és a másodikban gyakorolni bizony óriási különbség. A feladat persze alapvetően ugyan az, csak baromira nem mindegy, hogy Gerald McCoy-t próbálod éppen arrébb rakni, vagy bárki mást.

“GERALD ELLEN MENNI VALAMI EGÉSZEN MÁS VOLT. HA ŐT KÉPES VAGY BLOKKOLNI, AKKOR EGY CSOMÓ MÁSIK SRÁCOT IS A LIGÁBAN, ÚGYHOGY SZUPER EGY OLYAN SRÁC ELLEN JÁTSZANI, MINT Ő. SOKSZOR LYUKAT ÜTÖTT RAJTAM, DE TUDOM, HOGY EZ SZAKMAILAG CSAK MEGALAPOZ ENGEM, EZ HATALMAS DOLOG A SZÁMOMRA.” – SZERÉNYKEDETT A CSÜTÖRTÖKI EDZÉS UTÁN, ALI MARPET.

Az pedig, hogy szembenézett a háromszoros Pro Bowlerrel nagyon is hasznos volt a számára. Nem csak fizikai szempontból persze, hanem mert McCoy a maga tapasztalatával, rengeteg jó tanáccsal tudta őt ellátni játéka szempontjából. Kijavította jó néhány dologban. Felhívta a figyelmét, a technikai hiányosságokra. Elmondta neki mikor vegyen fel szélesebb alapállást. És az igazság az, hogy Marpet, mint kezdő jobb oldali guard eddig sikeresen meggyőzött mindenkit.

Elmondása szerint pedig nem volt könnyű megszokni Tampát. A legnagyobb nehézséget az időjárás okozza számára. A viharok, az azokat követő párás hőség. Rendszeresen küzd a dehidratációval, ezért próbál az edzések folyamán annyit inni amennyit csak lehetséges.

Marpet mindent egybevetve egy nagyon is tehetséges srácnak tűnik, és esélyesnek a Bucs egyik kezdő pozíciójára. Valószínűleg még ma is ő fog edzeni az első csapattal, mielőtt tovább folytatódik a rotálás.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com