A saját csapattársa törte el Geno Smith állkapcsát, a Jets kezdőirányítójának 6-10 kell kihagynia

Erre talán már szavak sincsenek. Minden évben sokan megsérülnek az edzőtáborban és az előszezon mérkőzéseken, sok játékosnak itt már véget is ér az adott szezonja de ami most történt annál hihetetlenebb, már-már röhejesebb sérülést csak nehezen lehet elképzelni.

Ma reggel a New York Jets öltözőjében a kezdőirányítójának Geno Smith-nek a csapattársa, a linebacker Ik Enemkpali eltörte az állkapcsát. A hírek szerint a védő egyszerűen kiütötte az irányítót. Smith-nek két helyen is eltört az állkapcsa és előreláthatólag 6-10 kell majd kihagynia.

"Ezt nem tűrhetjük tovább. Ha van egy csapatod akkor nem tolerálhatod a rengeteg felmerülő problémát. Ami az öltözőben történt azt nekünk kell megoldanunk és ezt fogjuk tenni. Ezt el fogom mondani nekik. Valami nagyon gyerekes dolog történt amit a hatodikos általános iskolások is higgadtabban meg tudtak volna beszélni. Ha el akarják mondani, hogy mi történt majd Ők elárulják. Én megmondtam nekik, hogy nem fogok elárulni semmit sem." - nyilatkozta igencsak feldúlt állapotban az idei offseasonban kinevezett vezetőedző Todd Bowles.

Smith az Instagram-on ezzel képpel megüzente, hogy visszatér

Smith eléggé hullámzó formában teljesített az első két profi szezonjában de jól sikerült az utolsó pár mérkőzése és tulajdonképpen fix kezdőirányítóként várhatta az idei szezon kezdetét. Ehhez képest most nagyságrendileg két hónapig csak a pálya széléről figyelheti majd a csapattársakat.

A másik oldalon Enemkpali a második profi szezonját kezdte volna el idén de teljesen érthetően a csapat a balhé után azonnal megvált tőle. A linebacker csak kiegészítőembernek számított így valószínűleg nem élte volna túl a végső keretszűkítést de a mostani távozásával még sokáig emlékezni fognak rá.

Az már egy másik kérdés, hogy mivel kiütötte a saját irányítóját tulajdonképpen be is fejezheti a pályafutását mert nem igazán reménykedhet benne, hogy valamelyik general manager fejében is megfordulna a játékos szerződtetése.

A frissen kinevezett vezetőedző biztosan nem ilyen kezdésről álmodott mert Smith mellett kiesett a második körös pickjük, az elkapó Devin Smith, a két évvel ezelőtti elsőkörös cornerback Dee Milliner és a letartóztatása miatt eltiltással kezd a csapat legjobb védője, a defensive tackle Sheldon Richardson is.

Irányítóposzton az idei offseasonban szerződtetett Ryan Fritzpatrick és a negyedik körben draftolt Bryce Petty maradt. A Baylor korábbi játékosával az idei szezonban csak tartalékként számoltak így kétség se férjen hozzá, hogy Fritzpatrick-et fogják bedobni a mélyvízbe. Vagy inkább úgy pontosabb, hogy visszadobni.

Fritzpatrick eddigi profi pályafutása alatt 97 mérkőzésen lépett pályára 19.273 passzolt yardot, 123 touchdownt és 101 interceptiont szerzett. Legjob szezonjait a Buffalo Bills csapatánál töltötte ahol az idei szezonban kinevezett offensive koordinátor Chan Gailey volt a vezetőedző.

Ami Smith számára irtózatos balszerencse az hatalmas szerencse a 32 éves irányítónak. De a QB-k története természetesen még nem ért véget itt mert a legfrissebb hírek szerint a Jets vezetősége Smith sérülése után felvette a kapcsolatot Rex Grossman ügynökével. A jelek szerint komoly verseny lesz a Jets edzőtáborában és előszezonjában.

(nfl.com, Fotó: cbssports.com, thejetsblog.com, nydailynews.com)