A Colts 65 millióért hosszabbított az elkapójával

Ma bekövetkezett amire már hónapok óta számítani lehetett, az Indianapolis Colts bejelentette, hogy hosszabbított T.Y. Hilton-al. Az elkapó ötéves, 65 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött a csapatával amely 39 millió dollár garantált keresetet tartalmaz.

A Colts vezetőségének legfontosabb feladata Hilton megtartása volt az idei offseasonban. Az elkapó az eddigi három szezonjában bebizonyította, hogy a sebessége és a képességei miatt minden egyes snapnél nagy fenyegetést jelent az ellenfelek defensére nézve.

"Ez egy nagyszerű nagy az Indianapolis Colts, T.Y. Hilton és a családja számára. Rendkívül boldogok vagyunk hogy T.Y. a mai franchise-unknál folytatja az előtte álló útját." - nyilatkozta a Colts general managere Ryan Grigson.

Hilton-t a 2012-es Draft harmadik körében választotta ki a Colts így az idén lép újoncszerződésének utolsó évébe. Pályafutása során 3.289 elkapott yardot és 19 elkapott touchdownt szerzett. A tavalyi alapszakaszban 1.345 elkapott yarddal zárt és a szezon végén beválasztották a Pro Bowl keretbe. Az utolsó két évben átlépte a lélektani 1.000 elkapott yardos határt.

Valóban fontos volt Hilton megtartása mert Reggie Wayne távozásával a fiatal játékos megkérdőjelezhetetlenül a csapat legjobb elkapója lett. Az elsőkörös újonc Phillip Dorsett-el kiegészülne hosszú évekig meghatározhatják a Colts passzjátékát.

Hilton-t valahol az elit elkapók mögött de még bőven a Top játékosok között rangsorolják. Dez Bryant, Julio Jones, A.J. Green, Demaryius Thomas és Calvin Johnson mögé helyezik a rangsorban és a némiképp a szerződése is erről árulkodik. Az új szerződésével évente átlagosan 13 millió dollárt fog keresni amivel minimálisan elmarad Bryant és Thomas új szerződésétől ami átlagosan évi 14 millió dollárt jelent az elkapók számára.

(nfl.com Fotó: colts.com)