Michael Vick egyéves szerződést kötött a Steelers-el

Véget értek Michael Vick csapat nélküli napjai. A Pittsburgh Steelers  tegnap bejelentette, hogy egyéves szerződést kötött a szabadügynök irányítóval. Az NFL Media szakértőjének, Ian Rapoport-nak az információja szerint a veterán irányító a ligaminimumért írt alá a Steelers-el. A Steelers Vick szerződtetésével egyidejűleg sérültlistára tette az irányító Bruce Gradkowski-t.

Vick csak tegnap látogatott el a Steelers-el és a jelek szerint a csapat nem gondolkodott sokat az irányító szerződtetésén. Vick a tavalyi szezonját Geno Smith-el versenyezve töltötte és összességében kimondható, hogy simán elbukta a versenyfutást. 604 passzolt yardot, 3 touchdownt, 2 interceptiont és 153 futott yardot szerzett. 52.9%-os pontossággal passzolt és 68.3-as QB ratingel zárt.

"Nincs olyan dobás amit ne tudna végrehajtani. A karerősségével nincs baj és megfelelő tapasztalattal rendelkező irányító. És 35 éves kora ellenére is egyedülálló a mobilitása." - nyilatkozta a Steelers vezetőedzője Mike Tomlin a Pittsburgh Post-Gazette-nek adott interjújában.

Új állomáshelyén a tavalyinál is rosszabb helyzetbe került. Itt szó sem lehet versenyről mert Ben Roethlisberger-t csak sérülés esetén lehetne kiszorítani a kezdőcsapatból. Mindemellett Vick valószínűleg jó döntést hozott mert a legtöbb NFL csapat számára nem jelent kezdő szintű irányítót és ha túl sokat várt volna az offseasonban akkor csapat nélkül tölthette volna a következő szezont.

(nfl.com, Fotó: abcnews.go.com, wpxi.com)