Matt Barkley a Cardinals játékosa lett, Tim Tebow bekerülhet az 53 fős keretbe

A legfrissebb hírek szerint eldőlt a Philadelphia Eagles harmadik irányító posztjáért folyatott verseny. Tegnap bejelentették, hogy Matt Barkley az Arizona Cardinals csapatánál folytatja a profi pályafutását. A játékos ára egy kondícionális hetedik körös pick volt ami hatodik körössé válik, ha Barkley hat mérkőzésen a rosteren lesz.

Barkley elvesztette a versenyt Philadelphiában de új állomáshelyén sem lehet túlságosan nyugodt. Carson Palmer kezdő és Drew Stanton elsőszámú tartalék posztja megkérdőjelezhetetlen így Barkley biztosan harmadik irányítónak érkezett ami rossz hír Logan Thomas számára. Thomas elküldését órákon belül bejelenthetik.

Barkley eddigi pályafutása elég érdekesen és szerencsétlenül alakult. A 2012-es Draft előtt Top 10-es picknek minősült de Ő visszament az USC-re a senior szezonjára. Az iskolai folytatása miatt a szakértők biztosak voltak benne, hogy Barkley lesz a 2013-as Draft 1/1-ese.

A gyengébb utolsó évi teljesítménye és az év eleji negatív elemzések miatt elkezdett veszteni a Draft értékéből. Vállsérülése miatt nem dobott a Scouting Combine-on és végül csak a negyedik kör első helyén kelt el a Drafton. Az NFL-ben eddig mindössze három mérkőzésen léphetett pályára, 300 passzolt yardot, 0 touchdownt és 4 inetrceptiont szerzett.

Barkley távozásával megnyílt az út Tim Tebow előtt. Az NFL-be visszatérő irányító biztatóan teljesített az előszezonban, nem volt annyira kiemelkedő de nem is vallott szégyent. Bőven kiérdemelné a harmadik számú posztot amit a jelek szerint meg is fog kapni. Habár Chip Kelly idei tranzakciót figyelembe véve semmit se lehet biztosan kijelenteni.

(nfl.com, Fotó: sportsradio967.com)