60 millió dollárért hosszabbított A.J. Green

A Cincinnati Bengals hosszú időre magárhoz láncolta a legjobb elkapóját A.J. Green-t. Tegnap bejelentették, hogy négyéves 60 millió dolláros szerződést kötöttek a wide receiverrrel. A szerződésből 32.750 millió dollár számít garantált keresetnek és 15 millió dollár aláírási bónuszt tartalmaz.

Green elskörös pick volt, az idei szezonban az opciós ötödik évével játszik majd ami szerint 10 millió dollárt fog keresni. A mostani hosszabbítással kicsit átalakították a csapat fizetési sapkáját amelyből 14.75 millió dollárt foglal el az idei szezonban.

Green a 2011-es Draft negyedik választottja volt és a négy profi szezonja alatt 4.874 elkapott yardot és 35 elkapott touchdownt szerzett. Mind a négy szezonjában beválasztották a Pro Bowl keretbe és két szezonban is bekerült az All-Pro második keretébe is.

Green az első négy szezonjának mindegyikben átlépte az 1.000 elkapott yardos határt amire korábban csak Randy Moss volt képes az NFL történetében. Emellett a 329 elkapásával az első négy szezon tekintetében a harmadik helyen áll.

(nfl.com, Fotó: undercentreuk.wordpress.com)