Panthers 20 - Jaguars 9

Ez nem volt szép, de a Panthers boldogan hagyta el Jacksonville-t és az EverBank Field-et, egy 20-9 győzelemmel kezdve a szezont.

Mindenki, az vezetőedző Ron Rivera-val az élen ezt az érzést hangoztatta.

"Kemény, fizikai győzelem." mondta Rivera. "Bár nem vagyok elégedett - túl sok hibát vétettünk. Túl sok field goal-t rúgtunk. Ez kiábrándító. Védekezésben engedtünk pár nagy játékot. Rosszak voltunk az elejétől fogja az olvasásban. De a fiúk küzdöttek. A sok pozitívból fogunk fejlődni és azokra építeni."

Az egyik elsődleges pozitív az offense számára a negyedik negyedben volt, amikor a Carolina próbálta megvédeni a 17-9-es vezetést 10:48-al a vége előtt.

Miután mindössze két harmadik down-os kísérlet sikerült a második félidő három labdabirtoklásában, a Panthers-nek a saját 6 yardos vonaláról kellett indítania az időhúzó drive-ot. Pontosan ez az, amit tettek.

A Carolina nehezen kezdte a drive-ot, a running back Jonathan Stewart-ot megállították a vonalon, ami után 3rd&10 következett. De a Jaguars túl sok emberrel volt a pályán és időt kértek még a snap előtt.

Az újrajátszott harmadik kísérlet során a wide receiver Jerricho Cotchery egy középső elkapás után kiszabadult egy szerelésből, ami már éppen elég volt ahhoz, hogy mozogjon a lánc.

"Amikor körülvettek, volt még egy esélyem rápillantani a botokra és harcolni az extra yard-ért." mondta Cotchery. "Ez a mi csapatunk. Beszéltünk arról, hogy harcolunk minden inch-ért, és van egy csomó srác a csapatban, aki hajlandó ezt megtenni."

A Panthers három játékkal később megint nehéz helyzetbe került 3rd&8-nál. A Jacksonville blitz-elt és az irányító Cam Newton fürgén kiforogva középen megfutotta a 10 yardot.

Három játékkal később, 3rd&2-nél a fullback Mike Tolbert talált helyet egy 12 yardos futáshoz.

A Carolina egy first down-hoz jutott és pörgette az órát, mielőtt a kicker Graham Gano berúgta a 47 yardos mezőnygólt. Amikor a labda átrepült a póznák között, a Panthers 20-9-re vezetett és 08:07-et pörgetett le az órából. Csak 2:46 maradt a meccsből.

"Ez óriási volt. Amikor így tudod irányítani az órát és a védelmet az oldalvonalon kívül tartani, az tökéletes." mondta Rivera.

A védelem bebiztosította a győzelmet a következő Jacksonville-i labdabirtoklás első játékánál.

A defensive end Mario Addison megütötte az irányító Blake Bortles-t dobás közben, az ingatag passz kísérlet pedig egyenesen a linebacker Thomas Davis kezeibe esett.

Ez volt a Carolina második interception-je. Az első teljesen a Panthers javára fordította a játékot.

A Jaguars első második félidős drive-jában Bortles próbált dobni egy gyors passzt a running back TJ Yeldon-nak. De nem látta, hogy a cornerback Josh Norman arra vár, hogy lecsaphasson.

Norman megszerezte a labdát, és a 30 yardos interception visszahordás után TD-t szerzett, amivel a Panthers 17-9-re vezetett.

"Amikor esélyem volt, elkaptam és futottam." mondta Norman.

"Ez lendületet adott a meccsnek és Josh a mi irányunkba billentette azt ezzel a pick-six-el. Fantasztikus volt." mondta a másik cornerback Charles Tillman.

Az első félidő után, egy szoros csatában a Carolina egy szerencsés 10-9-es vezetéssel mehetett szünetre.

Gano szerezte az első pontokat egy 43 yardos mezőnygóllal az első negyedben és a Jaguars kicker-e, Jason Myers egyenlített egy 22 yardossal.

A csapatok a második negyed elején egymás után eladták a labdát. Először Norman ütötte ki a labdát a Jacksonville wide receiver-ének, Allen Hurns-nek a kezéből és meg is szerezte a fumble-t a Carolina 17 yardos vonalán.

A Panthers rögtön vissza is adta a labdát, amikor Newton harmadik down-os, a tight end Greg Olsen-nek szánt passzát a linebacker Paul Posluszny kapta el.

Ezután Myers kihagyott egy 44 yardos field goal kísérletet, a Carolina pedig ezt kihasználva 4th&1-ig jutott, a Jacksonville 9 yardos vonalánál.

"Igazán magabiztosan éreztem, hogy nyerő helyzetben voltunk akkor." mondta Rivera.

Newton kihasználta az edzői bizalmat és megszerezte a first down-t. Majd a teljesen üresen álló Cotchery-nek passzolt a következő játékban egy 7 yardos touchdown passzt.

A Jaguars egy hatékony kétperces drive-al zárta a félidőt, amikor a linebacker Luke Kuechly megsérült. Kuechly nem tudott talpra állni, miután szerelte Yeldon-t, agyrázkódás miatt elhagyta a pályát és nem is tért vissza. A linebacker A.J. Klein lépett a helyére.

"Ijesztő pillanat." mondta Rivera. "Az egyetlen dolog, amit tudok, hogy csinálja a protokollt."

A Jaguars újonc elkapója, Rashad Green egy 1 yardos TD passzt kapott el 14 másodperccel a vége előtt. De Myers kihagyta az extra pontot - a 33 yardos rúgást az új szabályok értelmében -, így a Carolina egy ponttal vezetett.

A Panthers sok hibát vétett, de elég játékot megcsináltak ahhoz, hogy legyőzzék őket és behúzzák a győzelmet a szezonnyitón.

"Megmutattuk a felvillanásainkkal, mire vagyunk képesek." mondta Newton. "Frusztráló volt időnként, de jó volt megtalálni a módját annak, hogyan nyerjünk meg egy meccset. Ez minden, ami számít."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: charlotteobserver.com