Matt Cassel a Cowboys-nál folytatja, Tony Romo visszatérő sérültlistán

A vasárnapi Philadelphia Eagles elleni mérkőzésen kulcscsonttörést szenvedett a Dallas Cowboys kezdőirányítója Tony Romo. Hétfőn kiderült, hogy Romo-nak 8 hetet kell kihagyni a sérülése miatt így az is biztossá vált, hogy a Cowboys-nak szerződtetnie kell egy tartalékirányítót.

A Cowboys tegnap hivatalosan is visszatérő sérültlistára (hat hét múlva edzésbe állhat, nyolc hét múlva újra pályára léphet) tette Romo-t és a mai napon bejelentették az új irányító szerződtetését. A csapat vezetőségének választása a Buffalo Bills tartalékirányítójára Matt Cassel-re esett.

Az üzlet részeként a Bills az irányítója mellett átadta a 2017-es Draft hetedik körös pickjét és cserébe megkapta a Cowboys 2017-es ötödik körös pickjét. Cassel szerződtetése mellett a gyakorlócsapatból szerződtették a pályafutásának eddig szakaszát a Detroit Lions padján töltő Kellen Moore-t is.

A mai üzletel az idei évben már másodjára tradelték el Cassel-t úgy, hogy időközben egyszer még ki is rúgták. Márciusban egy tradeel került a Billshez akik szeptember elején elküldték majd három nappal később újraszerződtették. A lépésre a fizetési sapkában elfoglalt összegének csökkentése miatt volt szükség.

A Cowboys tulajdonosa és mindenhatója Jerry Jones korábban lenyilatkozta, hogy az NFL-ben nem lehet tehetségesebb irányítót találni Brandon Weeden-nél és ennek megfelelően Romo távollétében Őt nevezték ki kezdőirányítónak. A következő mérkőzéseken ez nem is fog megváltozni mert Weeden a tavalyi szezontól a csapat játékosa, ismeri a playbookot így Cassel csak egy sérülés esetén léphet majd pályára.

(nfl.com, Fotó: pulse.ng)