Beharangozó: Panthers - Saints

A szezon jól kezdődött, de páran a Panthers offense vezérei közül úgy gondolják, hogy az egységnek is jól kell kezdenie, hogy a Panthers jó sorozata folytatódjon.

"A legfontosabb az, hogy jobb legyek a meccs elején, fel kell vennem a ritmust sokkal gyorsabban." mondta a center Ryan Kalil. "Képesnek kell lennünk gyorsabban reagálni."

A következő lehetőség az erős kezdéshez vasárnap lesz, amikor a Carolina az első NFC South párharc során fogadja a New Orleans csapatát, amely igencsak rosszul kezdte a szezont, ráadásul az irányító Drew Brees sérülés miatt hiányozni fog, az első alkalommal 14 éves NFL pályafutása alatt.

Luke McCown kezd Brees helyén, aki váll sérüléssel bajlódik.

"Foglalkoztak a dologgal, és ez egy divízió meccs, így meg fognak tenni mindent, amit tudnak." mondta a wide receiver Ted Ginn Jr.. "Ki fognak jönni, és sokkal jobbak lesznek, mint eddig."

A Saints 0-2-vel kezdett, és szükség van egy győzelemre, hogy ne ragadjanak be három vereséggel  a Panthers mögött, akik a 2-0 ellenére kétszer is lassan kezdtek támadásban.

"Nem adhatunk nekik reményt." mondta az irányító Cam Newton. "Meg kell teremtenünk a gyilkos ösztönt, de tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű. Sok tehetséges játékosuk van a csapatban."

A 2014-es Panthers megtalálta a gyilkos ösztönt, még éppen időben egy drámai fordulathoz, és megszerezve a második egymást követő divízió címet. A hat meccses vereség sorozat alatt úgy tűnt, hogy a Panthers mélyre süllyedt, de a Carolina az alapszakaszt egy négy meccses győztes sorozattal zárta, a New Orleans-t és az Atlanta-t összesítve 75-13-al legyőzve.

A Panthers mutatott némi gyilkos ösztönt a múlt heti hazai meccsen a Houston Texans ellen. 17-10-re vezetve mintegy kilenc perccel a vége előtt, a Carolina szerzett egy interceptiont a linebacker A.J. Klein által, majd a következő snap során Newton adott Philly Brown-nak egy 36 yardos touchdown passzt.

Várható, hogy Klein a második egymást követő alkalommal kezd Luke Kuechly helyén, aki még az 1. héten szenvedett agyrázkódást.

A múlt heti erős befejezés a lassú kezdést követte, a Carolina első négy drive-ja punt-ra végződött. Egy héttel korábban, a szezonnyitón a Jacksonville ellen az első négy drive egy mezőnygólt, egy kihagyott mezőnygólt, egy punt-ot és egy interception-t hozott.

"Végre kell hajtanunk a játék tervet, és nagyon hatékonynak kell lennünk." mondta Newton. "Fel kell készülni mindenre, és nem hagyhatjuk, hogy ezek a srácok diktáljanak."

Newton szerint a Saints defensive back-jei playmaker-ek, akik csak arra várnak, hogy a Panthers hibázzon.

Ezért a Panthers szeretne egy gyors kezdést, ezzel megállítva a Saints-et és rákényszerítve a lassú kezdésre.

"Nem igazán nézem az eredményeket - ez nem mindig mutatja a csapat igazi arcát." mondta Kalil. "Lassabban kezdtünk és képesek voltunk fordítani. Már jól játszunk, mint egység, de van még néhány dolog, amit jobban kell csinálni. Gyorsnak és keménynek kell lennünk ellenük."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: bleacherreport.com