Beharangozó: Panthers - Buccaneers

Ahogy a 4. hétre készültek, a Tampa Bay ellen, a Panthers-nek a szezon tökéletes első negyede lebegett a szeme előtt: 4-0-al menni az 5. heti bye week-re.

"Mindenki aláírta volna, ha azt mondod, hogy 4-0-al megyünk a bye week-re. Abban a helyzetben vagyunk, hogy megcsinálhatjuk." mondta a tight end Greg Olsen.

De mielőtt pihenőre vonulnak, egy másik NFC South ellenfél ellen kell bizonyítani.

"Idegenben játszunk, egy olyan csapat ellen, amely egyre jobb minden héten." mondta Olsen. "Ez egy nagy kihívás lesz - idegenben, divízió ellenfél ellen soha nem könnyű."

A Buccaneers (1-2) fiatal és fejlődő csapat néhány kulcsfontosságú területen, de van néhány veszélyes top tehetségük is.

A magas elkapók, Vincent Jackson és Mike Evans kihívást jelentenek bármelyik secondary-nek, és a labda másik oldalán a defensive tackle Gerald McCoy és a linebacker Lavonte David is dinamikus playmaker.

De a Buccaneers-nek a reményt az újonc QB Jameis Winston jelenti, aki a No.1 pick volt a 2015-ös drafton.

"Keresni fogják neki a nagy játékot. Azok lesznek a nagy pillanatok számukra. Ő egy kemény fiatal játékos, aki csinált néhány jó dolgot már. Tanul és fejlődik." mondta a vezetőedző Ron Rivera.

Három meccs még nem a világ, de ez is utal arra, hol tart a Tampa Bay. A két meccsen, ahol Winston passzainak kevesebb, mint 50 százaléka volt sikeres, a Bucs kikapott. Amikor 66 százalékkal passzolt és nem dobott interception-t, a Tampa Bay megszerezte egyetlen győzelmét a New Orleans ellen.

Döntéshozás, a védelem olvasása, a labda időbeni eldobása - ezek nagyon fontos dolgok egy újonc QB számára. A Panthers - amely a hetedik helyen áll az NFL-ben a védelmek és a második helyen az engedett pontok tekintetében - keresi majd a lehetőséget, hogy kibillentse a ritmusból és megzavarja az újonc zseb-irányítót.

"Kemény dió lesz." mondta Winston. "Veteránok vannak mindenhol. Ez egy kemény védelem, ember. Okos döntéseket kell hozni."

Cam Newton, egy másik egykori No. 1 pick, aki az első naptól kezdve kezdő, a legjobb formában van egész karrierje alatt.

Mind a hét Panthers támadó TD a nevéhez fűződik - öt passzolt és két futott. Elosztja a labdákat és a helyes olvasása tartja a drive-okat életben.

És Newton vezetésével a Panthers-nek szándékában áll megragadni a lendületet, amivel a negyedik egymást követő győzelemmel kezdhetik az évet.

"Nem lehet figyelmen kívül hagyni ezt a csapatot." mondta Newton. "Meg kell találnunk az utat, ami elvezet minket a 4-0-hoz."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu