A Dolphins kirúgta a vezetőedzőjét, a tight end edző lett az ideiglenes vezetőedző

A vasárnapi londoni mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy a Miami Dolphins újabb veresége esetén átalakítások lesznek az edzői stábban. A hírek arról szóltak, hogy a New York Jets elleni vereség esetén menesztik a csapat defensive koordinátorát Kevin Coyle-t. A DC egyelőre megtarthatta az állást de a csapat kirúgta Joe Philbin vezetőedzőt.

Philbin-t 2012-ben nevezték ki a Dolphins vezetőedzőjének. Kiválasztásakor az akkori ideglenes vezetőedzőt (a jelenleg pont a Jets-t edző) Todd Bowles-t és a San Diego Chargers jelenlegi vezetőedzőjét Mike McCoy-t győzte le. Vezetésével 24 győzelmet szerzett és 28 vereséget szenvedett el a csapata és egyetlen évben sem jutott be a rájátszásba.

Nem jelent jót a negyedik játékhéten Londonba látogatni mert a tavalyi szezonban is távoznia kellett a vesztes csapat vezetőedzőjének. Tavaly az Oakland Raiders akkori vezetőedzőjét Dennis Allen-t rúgták ki a vereség után és talán sorsszerű, hogy a most menesztett Joe Philbin csapata ellene vesztették el a mérkőzést.

Philbin helyére a csapat tight end edzőjét Dan Campbell-t nevezte ki a Dolphins. Campbell játékosként is tight end poszton szerepelt az NFL-ben. 11 éves pályafutása során megfordult a New York Giants, a Dallas Cowboys, a Detroit Lions és a New Orleans Saints csapatánál de egyik állomáshelyén sem számított meghatározó játékosnak. 91 elkapásból 934 elkapott yardot és 11 elkapott touchdownt szerzett.

Edzőként eddig csak a Dolphins-nál dolgozott. 2010-ben gyakornok majd 2011-től hétfőig a csapat tight end edzője volt. Campbell már meg is tartotta az első edzését vezetőedzőként és hírek szerint igencsak felkavarta az állóvizet az új edzésmódszereivel. London után a csapatok bye weekre mennek így az új edzőnek majdnem két hét áll a rendelkezésére, hogy rendbe szedje a csapatát. A Tennessee Titans elleni hazai mérkőzésen mutatkozik majd be a hatodik játékhéten a csapat ideglenes vezetőedzőjeként.

(nfl.com, Fotó: palmbeachpost.com, tumvue.com)