Mi történt a bye week alatt?

Kuechly visszatérése: A vezetőedző Ron Rivera nem jelentette ki, hogy Luke Kuechly minden snap során a pályán lesz az első meccsen az agyrázkódása után, de úgy hangzik, meglehetősen magabiztos abban, hogy Kuechly a pályán lesz, amikor a Panthers visszatér a bye week után a 6. héten Seattle-ben.

Rivera reméli, hogy Kuechly-t meg fogja vizsgálni egy független neurológus, mielőtt a Panthers visszatér az edzöpályára kedden és hogy a sztár linebacker visszatérhet az 1. heti agyrázkódása után.

"Majd meglátjuk, hogyan alakul a független orvossal. Ha átmegy a vizsgálaton, ott lesz az edzőpályán." mondta Rivera.

Mi lehet Kuechly szerepe a Seahawks elleni meccsen?

"Nem mondanám, hogy végig a pályán lesz, csak a kondíciója miatt sem. Még csak ennyire képes. De a játékot mentálisan még mindig nagyon érti."

Rivera arra is számít, hogy a közelmúltban igazolt defensive end, Jared Allen visszatér az edzésekhez kedden. Allen hiányzott a bye week egyetlen edzéséről, hogy segítsen a családjának a költözésben, de jó híreket kapott a hét elején a becsípődött ideggel kapcsolatban.

"Elment az orvoshoz, kapott néhány kezelést, és valóban jobban érezte magát, szinte azonnal." mondta Rivera. "Rendben kell lennie, mikor visszajön."

Rivera hétvégi tervei: Rivera meg kívánja nézni a Seahawks vasárnapi meccsét a veretlen Cincinnati Bengals ellen - ami a második esély erre hat nap alatt.

"Igen. Megnézem a Seattle-t, és megnézem mit csinálnak." mondta Rivera. "Már volt egy esélyem, hogy megnézzem őket a múltkor. A védelmük úgy játszott, ahogy szokott, és az irányító teszi a dolgát."

A vasárnapi meccs előtt Rivera eltölt egy kis időt az utakon a feleségével.

"A főnök néhány dolgot betervezett számunkra, szóval jól fogjuk érezni magunkat, elmegyünk egy kicsit." mondta. "Elmegyünk és élvezzük North Carolina-t, kocsikázunk, és megnézünk néhány vidéket."

Apropó Seattle: Rivera is látta a Seattle Monday Night Football meccsét, amely vitatott véget ért. Rivera ezt már azelőtt tudta, mielőtt sokan mások, köszönhetően az értékes edzői stábjának.

Az utolsó percekben a Detroit 13-10-es hátrányban volt, amikor a wide receiver Calvin Johnson elvesztette a labdát az 1 yardos vonalon, és a labda bepattant az edz zone-ba. A Seattle linebacker-e, K.J. Wright kiütötte a labdát a célterületen belül állva, amit az élő adás alatt senki sem említett meg, a szabály szerint pedig a Seahawks csapatát kellett volna megbüntetni és a Lions pedig az 1 yardos vonalon belülről folytathatta volna a támadást.

"Nagyon szerencsés vagyok, mert az egyik legidősebb edzőnk, Jim Skipper tulajdonképpen a mi szabálykönyvünk." mondta Rivera a running back-ek edzőjéről. "Amikor bejöttem az irodába reggel, az első dolga az volt, hogy megbeszéltük a látottakat. Ebben az esetben tudtam a szabályt játékosként, de van egy-két dolog, amit felemlített, és én nem tudtam."

Mi volt Rivera tanulsága a játékból?

"Mindegy, hogy játékos, edző vagy bíró, az emberi hiba még mindig része a játéknak." mondta. "Ezzel együtt élünk. Ezzel élünk, mióta a sport létrejött. Megpróbálják a legjobbat, amire képesek, megpróbáljuk a legjobbat, amire képesek vagyunk."

Egy másik elismerés a személyzet felé: Rivera megkérdezték, a 4-0-s kezdés a bye week előtt az edzői stáb legjobb munkája e az ő hivatali ideje alatt.

Rivera nemmel válaszolt, de csak azért, mert volt egy még nagyobb bók, amit meg akart osztani.

"Az edzői stáb munkája az elmúlt néhány évben nagyon jó volt, szóval nem lehet egy személyt kiemelni, ki a legjobb." mondta Rivera. "Ezek a srácok nagyszerű munkát végeztek, és ez nem csak arról szól, hogy mit csinálnak, amikor edzés vagy értekezlet van. Ez az összes extra dolog, ami történik. Ray Brown kapott egy teljesen fiatalokból álló offensive linemen csoportot - mind a nyolcan első vagy másodévesek - és minden reggel leülnek Ray-el és csinálnak egy kis önértékelést. Az elkapók maradtak Ricky (Proehl)-el és Cameron Turner-el, a fiatal DB-ek Steve (Wilks)-el. Van egy csomó srác, aki elkötelezett a fejlődés iránt ebben a csapatban. Amit csináltak az elmúlt néhány  évben, az felbecsülhetetlen. Ők nem kapnak elegendő elismerést időnként."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu