A magabiztos secondary készen áll a következő tesztre

Tavaly Green Bay-ben a Panthers secondary kereste az önbizalmát. Ebben az évben a Packers látogat a Bank of America Stadium-ba a 9. héten, amikor a Panthers secondary-nak sok van belőle.

"Semmi kétség. Az önbizalom egy nagyszerű eszköz, ha van." mondta Kurt Coleman safety, aki tagja annak a védelemnek, amely a hetedik legjobb 229 yardot engedve meccsenként. "Hiszünk abban, amit csinálunk."

A 29-26 hosszabbításos, Indianapolis Colts elleni győzelem során hétfőn este az irányító Andrew Luck tesztelte a Carolina defensive back-jeit több alkalommal is, akik válaszoltak a kihívásra, a 14 passz lévédekezésből 10 az ő nevükhöz fűződik.

"Mindannyian bíznak a másikban." mondta a defensive koordinátor Sean McDermott a defensive back-ekkel kapcsolatban. "Ez talán a legnagyobb dolog, amit látok ott. És amikor teszteltek minket, igazán jó munkát végeztünk."

A cornerback Josh Norman és Charles Tillman, aki az első interception-jét szerezte a szezonban, több remek védekezést mutatott be a meccs végén, ketten öt passzt védekeztek le. Coleman és a másik safety Roman Harper mutatta be a másik öt levédekezett passzt, Coleman emellett egy interception-t, Harper pedig egy fumble recovery-t szerzett még.

"Meggyőződésem, hogy (a hatékonyság) valami, amire építhetünk." mondta Tillman.

Jó az időzítés, hiszen az NFL legértékesebb játékosa érkezik a városba.

"Ez egy kemény párharc lesz, de ha képesek leszünk azt játszani, ahogy már játszott ezelőtt, akkor rendben leszünk." mondta a cornerback Charles Tillman. "Azt hiszem, Aaron Rodgers jó, de nem hiszem, hogy megállíthatatlan."

Közel megállíthatatlannak nézett ki tavaly a 7. héten, amikor 22 passzából 19 volt sikeres, 255 yardot és három TD-t passzolt a 38-17-es győzelem során.

E vereség indította el a változásokat a szezon közepén. A cornerback Antoine Cason, Melvin White és a safety Thomas DeCoud kezdett a Green Bay ellen, és Charles Godfrey játszott nickel cornerback-et. Ez a négy játékos már nincs a csapatban.

Rodgers a legjobb formájában volt aznap, frusztrálta a Panthers-t a gyors, pontos passzaival, és a downfield-en bemutatott nagy játékokkal. MVP teljesítményt nyújtott..

"Egy komplett irányító, talán a legjobb a ligában." mondta Harper, az egyetlen secondary kezdő, aki még mindig a csapatban van a tavalyi Green Bay elleni meccs óta. "De tavaly tavaly volt. Teljesen más a csapat. Ebben az évben mi egy sokkal magabiztosabb csoport vagyunk."

Ezt nem lehet tagadni.

"Hátulról irányítjuk a buszt." mondta a cornerback Josh Norman. "Így gondolkodunk."

De ez a magabiztos csoport tisztában van Rodgers képességeivel.

A legmagasabban rangsorolt Broncos védelem Rodgers-t karrierjének legrosszabb teljesítményére kényszerítette, mindössze 77 yardot passzolt a múlt heti 29-10-es Denver-i győzelem során. Norman szerint emiatt lett Rodgers és a Packers offense olyan veszélyes, mint még soha.

"(Rodgers) valószínűleg még őrültebb lesz, mert kikaptak a múlt héten." mondta Norman. "Figyelembe véve ezt a tényt, nekünk „A++“-os játékot kell játszani, tudván, hogy egy ilyen fickó jön ide."

"Képesnek kell lennünk a legjobb QB-k ellen is kiállni és megmutatni magunkat." mondta Coleman.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: aikenstandard.com