A szezon hátralevő részében már nem léphet pályára a Patriots legjobb running backje

A New England Patriots tegnap könnyedén legyőzte a Washington Redskins csapatát de nagy árat fizetett a győzelemért. A találkozón térdsérülést szenvedett a csapat legjobb running backje Dion Lewis.

A mai vizsgálatok bebizonyították, hogy Lewis-nak elszakadt a keresztszalag a térdében. A running back térdét így meg kell műteni ami miatt a Patriots sérültlistára fogja tenni a játékosát aki így már nem fog pályára lépni az idei szezonban.

Jamaal Charles-hoz és Arian Foster-hez hasonlóan Lewis is egy non-contact play során sérült meg. A tegnapi közlemény során még reménykedtek, hogy egy húzódással megússzák de mára bebizonyosodott, hogy sokkal komolyabb a helyzet.

Lewis az idei szezonban tulajdonképpen a semmiből tűnt fel és a Pats offense kihagyhatatlan játékosává vált. Hét mérkőzésen 234 futott yardot (4.5 yardos átlag), 36 elkapásból 388 elkapott yardot és összesen 4 touchdownt szerzett.

Lewis egyszerűen megfoghatatlannak bizonyult, 85 labdabirtoklása során 43 missed tacklet harcolt ki. 3.3 yardot termelt a kontaktok után. A PFF "Elusive Rating-je" (szabad fordításban megfoghatatlan skála) szerint 165.2-es értékkel zárt. Egy játékos értéke hagyományosa 1 és 100 között van és a korábban legmagasabban értékelt játékos is csak 106.9 mutatót ért el.

(nfl.com, Fotó: csnne.com, blog.masslive.com)