Demar Dotson újra aktív, Tim Jennings befejezte a Bucs-nál

A Tampa Bay Buccaneers kiadta a nemrég szerződtetett cornerback útját, hogy az előszezonban MCL rándulást szenvedett Demar Dotson ismét az aktív keret tagja lehessen.

Jennings kivágása érdekes döntés. Hisz nemrég még kezdő corner volt nálunk. Ráadásul elvileg az olyan kevés játékosok egyike, aki értette Lovie Smith rendszerét. Persze ez a gyakorlatban a több száz benyelt passzolt yard mellett a legkevésbé sem látszott. Ráadásul az utóbbi három mérkőzésen egy darab snap erejéig sem állt a pályára.

Elengedésének oka állítólag a bérezése. Mert bár idén ugyan a minimális kontraktust írták vele alá. Hisz miután a Bears kirakta még ők adtak fizetésébe 4,4 millió dollárt. Jövőre azonban már más lenne a helyzet. A tényen akkor sem változtat, hogy a veterán Jennings mindösszesen két meccsen volt kezdő, aztán szenvedett az egész szezonban akadozó játékával. Majd a bye week után kispadra is került. A Buccaneers egész évben össze-vissza forgatja a cornereket, nem találják meg egyszerűen a jó kezdőjátékosokat. De tény, hogy a legbiztatóbb secondary játékot eddig a Giants ellen láthattuk vasárnap, ebben az évben. Így a Sterling Moore, Alterraun Verner, Jude Adjei-Barimah hármas jó produkciója biztosan motiváció volt a stábnak, hogy Jennings elküldése mellett döntsenek.

Közben a Buccaneers elviekben legjobb támadófalembere visszatért a sérültlistáról, és adhat még egy kis löketet a már egész szépen összeálló egységnek. Bár helyettesítőjének Gosder Cherilus-nak akadtak az elején gondjai, mostanra már ő is belejött. De azért mégiscsak Demar Dotson az egyik legjobb jobb oldali tackle ebben a ligában, így valószínűsíthető, hogy őt fogjuk ebben a pozícióban látni. Hátha ezáltal kissé Winston védelme is fellendülhet. Az is könnyen elképzelhető, hogy Cherilus-t is látjuk továbbra is, csak jobb oldali guard pozícióban. A nagyon is ígéretes újonc, Ali Marpet ugyanis bokasérülést szenvedett vasárnap a New York Giants ellen, melynek súlyosságáról még semmit sem tudni. Továbbá bevethető a falban Evan Smith is, így most kivételesen elmondható, hogy a támadófal rendelkezik szilárd kezdőkkel, és a megfelelő mélységgel is egyaránt.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com