Hatalmas baki a Color Rush debütálásán

A csütörtök esti New York Jets - Buffalo Bills mérkőzésen debütált a Nike új kezdeményezése a Color Rush. A sportszergyártócég egy kicsit átalakította a csapatok megszokott szerelését / színösszetételét amivel egy olyan hibát idézett elő amire biztosan nem gondoltak.

A Bills fennállása óta először teljes pirosban míg a Jets játékosai teljes zöldben léptek pályára. A probléma ezzel az, hogy igen sok tévénéző nem tudta élvezni a találkozót. A probléma a színtévesztőknél merült fel így Ők nem tudták követni a találkozót.

Az Amerikában élő férfiak 8%, közel 13 millióan színtévesztőek. A leggyakoribb a piros-zöld szín tévesztése így a Color Rush debütálásán alaposan belenyúltak a rendezők. A problémára gyorsan fény derült, mert a Twitteren igen hamar hangot adtak a problémának.

Az NFL vezetősége a következőképpen reagált a történtekre:

"A Color Rush mezeket ebben a szezonban négy mérkőzésen teszteljük, ez volt az első. Ezeket a mezeket már leteszteltük nyáron a pályán és a a tévéképernyőn egyaránt. Az alap televíziós tesztünk nem vette figyelembe a színtévesztőket. A jövőbeli tesztjeinken a színtévesztés is vizsgálati tényező lesz, hogy elkerüljük a hasonló eseteket." - mondta az NFL szóvivője Brian McCarthy.

Ezzel a videóval szemléltették, hogy milyen volt a találkozó színtévesztők számára:

A következő három “Color Rush” mérkőzés:

11. hét Titans-Jaguars

12. hét Panthers-Cowboys

15. hét Buccaneers-Rams

Jelenleg nincs rá garancia, hogy a kezdeményes visszatér a következő szezonban is. Mint tudjuk ez a sport mellett (vagy főként) hatalmas üzlet is így ha jól fogynak a felszerelések akkor mérget vehetünk rá, hogy visszatérnek majd a szokatlan összeállítások.

A Titans Color Rush szerelése:

(http://profootballtalk.nbcsports.com/, Fotó: twitter.com, sportingnews.com)