Beharangozó: Panthers - Titans

Ha a Panthers és a Titans egy divízióban lenne, a Carolina lehetne az a csapat, amely matematikailag is kizárhatná a Tennessee-t a divízió címért folytatott harcból egy győzelemmel vasárnap Nashville-ben.

De a Carolina semmilyen módon nem kívánja könnyedén venni a Tennessee elleni meccset - egyrészt azért, mert a Panthers csapatáról van szó, másrészt azért, mert a Titans csapatáról van szó.

A Titans 2-6-al áll, de 76 pontot szereztek, miközben megverték az NFC South ellenfeleket, a New Orleans-t és a Tampa Bay-t és majdnem legyőzték az Atlanta-t, még annak ellenére is, hogy az irányító Marcus Mariota hiányzott egy sérülés miatt.

"Egy olyan csapattal állunk szemben, amely legyőzte a divízió ellenfeleinket." mondta az irányító Cam Newton a Titans csapatáról, akik legyőzték a Saints csapatát 34-28-ra New Orleans-ban múlt vasárnap. "Idegenben megmutatták, mennyire elszántak. Készen kell állni arra, hogy letámadjuk őket korán és gyakran."

"Elmentek New Orleans-ba és megverték őket." tette hozzá a defensive tackle Dwan Edwards. "Ha nem a legjobb módon csináljuk a dolgainkat, akkor kikapunk."

A Titans a szezont egy lenyűgöző győzelemmel kezdte a Buccaneers ellen, de aztán kikaptak hat egymást követő meccsen, mielőtt megverték a Saints-et a múlt héten. Mariota, aki a 2. számú pick volt a legutóbbi NFL Draft-on, lesérült a Miami elleni meccsen és kihagyta a következő két meccset. A sérülés előtt a Titans az Indianapolis és a Buffalo ellen összesen három ponttal kapott ki.

"Az eredményük nem mutatja meg, hogy milyen jó csapat." mondta a linebacker Thomas Davis. "2-6-al állnak most, de szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy két meccset a kezdő QB nélkül játszottak. Ezt a két meccset, ha ő is játszott volna, azt hiszem, valószínűleg megnyerték volna. Ők egy sokkal jobb csapat, mint az eredményük mutatja, és nem vehetjük őket félvállról. Készen kell állni a játékra. Ha nem, akkor számunkra nem lesz jó vége."

Igen, van oka a Panthers-nek arra, hogy komolyan vegye a Titans-t. De még ennél is fontosabb, hogy ez a Panthers arra van programozva, hogy minden ellenfelet komolyan vegyen.

"A jó dolog a srácokban az, hogy minden győzelmet a hátunk mögött hagyunk, így csak a következő győzelem megszerzésére figyelünk." mondta a bal tackle Michael Oher.

Newton azt mondta, hogy semmi sem változott a Carolina újabb sikereinek fényében. Ha valami megváltozott, az a hozzáállás az ellenfelekhez.

"Természetesen egy nagy célpont vagyunk most - mindenki meg akarja verni a Carolina Panthers-t - de ez az, amit akartunk." mondta Newton. "Semmi sem fogja megváltoztatni a hozzáállásunkat a játékhoz. Továbra is kemény fejjel játszunk, megvédve a labdát, futtatva a labdát, szerelve, egyre jobb field pozíciót szerezve a speciális csapat álltal. Mindenki teszi a dolgát, és erről szól minden."

Eddig a Panthers elég jól csinálta a dolgát ahhoz, hogy megnyerjen minden meccset. A legfontosabb mindazonáltal továbbra kézben tartani a dolgokat.

"Minden héten arra figyelünk, ami jön, és ezt mondjuk, mióta 1-0-al álltunk. Ez nem fog megváltozni." mondta a tight end Greg Olsen. "Még nem értünk el semmit. Már volt 1-0 nyolc alkalommal, és meg fogjuk próbálni, hogy 1-0 legyen a kilencedik alkalommal is."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: foxsports.com