Power Ranking - 11. hét

A 11. játékhét következik így megkezdődik a hajrá az NFL-ben. Az eddig jól szereplő csapatok igyekeznek formában maradni, míg a playoff határán táncoló csapatok mindent meg fognak tenni az idei rájátszásbeli szereplésért.

A forduló előtt már csak két veretlen csapat van a ligában, az NFC meglepetéscsapata a Carolina Panthers és a címvédő New England Patriots. Így tehát nem okozhat meglepetést, hogy a szakértők véleménye szerint a forduló előtt a két veretlen csapat a liga két legerősebb együttese.

Őket követi a hétfő este megbotló Cincinnati Bengals és az NFC másik meglepetéscsapata az Arizona Cardinals. Hatalmas meglepetést jelentene ha a két csapat bármelyike nem jutna be a playoffba de míg a Cardinals nagyon magabiztosan vezet egy szenvedő csoportban addig a Bengals-nak még oda kell figyelnie a Steelers-re mert könnyedén visszaszorulhatnak a csoport második helyére.

Az elmúlt hétvége után kijelenthető, hogy teljesen szétesett két korábbi favorit. A Packers sorozatban harmadik mérkőzését bukta el és a Broncos-nál Peyton Manning hétről hétre pályafutásának legrosszabb teljesítményét nyújtja. Manning sérülés miatt kimarad így vasárnap este megláthatjuk, hogy Brock Osweiler irányításával milyen játékerőt képviselnek a Vadlovak.

Az erősorrend végén nem sok változás történt. A San Diego Chargers a bye week-je miatt nem tudott javítani de meglepő, hogy a Detroit Lions az utolsó előtti helyen áll. Az igaz, hogy múlt vasárnap nem verték rommá a Packers-t de 1991 óta először sikerült nyerniük a Lambeau Fielden. Most vasárnap kiderül, hogy mennyi erőt tudtak meríteni a csoportrivális legyőzéséből.

A Browns és a 49ers irányítót cserélt a múlt héten, előbbi kikapott utóbbi viszont meglepetésgyőzelmet aratott az Atlanta Falcons ellen. Majd kiderül, hogy mire mennek a csapatok most hétvégén Johnny Football-al és Blaine Gabbert-el a kezdőben.

A mezőny végén található csapatok közül a Jaguars és a Titans egymással mérkőzik majd így egyikük sokat javíthat majd a jövő heti helyezésükön.

f2bd9f83-946c-4987-88fa-6c25beb4dc4c.jpg

A legnagyobb érdeklődés azonban mégiscsak a Megváltó visszatérését kíséri. Két mérkőzés után csoportfavoritok voltak mára azonban a 7 mérkőzéses vereségsorozatuk miatt már a Wild Card helynek is örülnének. Vasárnap Miamiban kiderül, hogy tényleg Tony Romo a Cowboys Megváltója avagy sem.

1. New England Patriots

2. Carolina Panthers

3. Cincinnati Bengals

4. Arizona Cardinals

5. Minnesota Vikings

6. Atlanta Falcons

7. Denver Broncos

8. Green Bay Packers

9. Oakland Raiders

10. Pittsburgh Steelers

11. Philadelphia Eagles

12. Buffalo Bills

13. New York Jets

14. Baltimore Ravens

15. Houston Texans

16. Chicago Bears

17. Seattle Seahawks

18. Indianapolis Colts

19. Kansas City Chiefs

20. St. Louis Rams

21. New Orleans Saints

22. New York Giants

23. Miami Dolphins

24. Dallas Cowboys

25. Washington Redskins

26. Jacksonville Jaguars

27. Tampa Bay Buccaneers

28. Cleveland Browns

29. Tennessee Titans

30. San Francisco 49ers

31. Detroit Lions

32. San Diego Chargers

profootballfocus.com, Fotó: twitter.com, gridironexperts.com, predominantlyorange.com

Címkék: alapszakasz