Chip Chip csóka / Beharangozó: Buccaneers @ Eagles

“Hess, hess, hess!” Az ismert gyermekmondóka utolsó sora szól így. Valami ilyesmi történt Philadelphiában, amikor az évad elején Chip Kelly a Philadelphia Eagles vezetőedzője elhessegette útjából a korábbi general manager-t, Howie Roseman-t.

Kelly kettő, az NFL-ben eltöltött esztendő után gondolt egy merészet és hasonló jogkörök birtoklását óhajtotta meg, mint a New England-nél Bill Belichik. Roseman számára új munkakört találtak, Kelly pedig átvette a teljes irányítást. Ez önmagában nem rossz dolog, csak innentől már nem lehet tolni a felelősséget. S a felelősség kérdése Philadelphiában egyre erősödik, hiszen az új mindenes döntései egyenlőre nem látszanak ülni.

Sam Bradford leigazolása nagy melléfogásnak tűnik, bár nekem van egy olyan sejtésem, hogy őt egy Mariotaért való feltrade ügylethez használta volna elsősorban a mester. Nem jött be, mert a Tennessee ezen kívül a Sasok életét is elkérte volna az 1/2-ért. Még ennél is nagyobb melléfogásnak látszik a két kiváló guard, Todd Herremans és Evan Mathis elengedése. Helyeiken az Allen Barbre, Matt Tobin kettős messze nem az elvártakat hozza. Főleg utóbbi játszik elég gyengécskén. Így aztán már választ is kaphatunk miért döcög az Eagles offense gépezete. Pedig Kelly offense szakember. S szerény véleményem szerint a jobbak közül való. Ennek ellenére a menedzserkedésbe még bizony bele kell rázódnia!

Vasárnap hozzájuk látogat a Buccaneers. Lássuk mire lehet számítani!

Ha a Bucs támad…

Ha a Bucs támad azt lehet elmondani, hogy egy átlagos védelemmel találkozik. Legalábbis ami a statisztikákat illeti. Viszont az a védőfal! Bennie Logan (NT), Fletcher Cox (DE), Cedric Thornton (DE). Nem néz ki rosszul. A Bucs O-line középső része már jó pár forduló óta jól teljesít. Logan Mankins újra a réginek látszik. Elmúlt héten őt tartották a legjobban teljesítő guard-nak a ligában. Joe Hawley stabilitást látszik hozni a center posztba és Evan Smith is mintha jobb guard lenne, mint center. S ha még az egyre jobb formát mutató Ali Marpet nem küzdene boka sérüléssel, ez még jobban nézhetne ki! Minden esetre komoly csata várható a két fal között.

1121_2_loganmankins

Érdekessége lehet a meccsnek, hogy két földi is farkasszemet néz majd. Jameis Winston az alabamai Bessener városában született. Csakúgy mint a soros ellenfél linebacker-e, DeMeco Ryans. A kis Winston egyébként állítólag gyermekkorában Eagles szurkoló volt és dédelgetett álma volt, hogy egyszer vagy ebben a csapatban vagy ellene, de a pályán legyen egy Eagles mérkőzés alatt. Apropó Winston! A Dallas ellen az utolsó percben megfutott TD is azt bizonyítja, hogy a Bucs-nak új red-zone fegyvere van. Persze Koetter állítása szerint ilyenkor mindig kisebb fajta hypertoniával küzd, annyira izgul az irányító egészségéért. Azért ez a lehetőség mégis csak bővíti a kelléktárat.

Az Eagles egyébként nem a legjobb a 3. down-os szituációk kivédekezésében. Majd 40%-ban sikeresek az ellenfeleik ilyen szituációban indított támadásai. Amire azonban figyelni kell! 13 kierőszakolt labdavesztés van az Eagles védelme mögött az idén. Ebben a liga 5. helyén vannak. A labdára így nagyon kell vigyáznia Winston mellett a running back-jeinknek is.

Ha a Bucs védekezik…

Sam Bradford az előző fordulóban megsérült. Kiugrott a válla és agyrázkódást szenvedett. Egyértelmű, hogy nem tud majd pályára lépni. Helyettese Mark “Butt fumble” Sanchez lesz, aki nálam ezt a nevet már soha nem fogja levetkőzni, amiatt a Patriots elleni Benny Hill show-ba illő jelenet miatt. Hogy Sanchez becserélése nekünk kedvez-e? Minden rosszmájúságomat latba vetve azt mondom, hogy olyat biztos le fog tudni tenni az asztalra, mint Bradford. Minden esetre a Bucs másodlagosán úgy érzem sok fog múlni ezen a meccsen. Eddig nem túl jól muzsikáltak, de természetesen készülnek. Lovie Smith ezt mondja:

“A másodlagosunkban a srácok tudják mire képesek. Nem aggódnak a kritikák miatt, ami az öltözőn kívülről érkezik. Mi csak megpróbáljuk megmutatni, hogy minden téren jobban és következetesebben játszunk.”

Azért az Eagles testén is vannak még sebek. A támadófalukat ért változtatásokról már ejtettem szót korábban. A két új guard mögött, bizony DeMarco Murray sem tudja azt hozni, mint amit tavaly a Cowboys fala mögött.  Mindehhez még hozzá jön Jason Peters sérülése, aki bár megpróbált csapattársaival edzeni, a pénteki edzésnapot is ki kellett hagynia hát sérülés miatt. Mondanom sem kell, Sanchez vakoldalának védelme még akkor is kulcsfontosságú, ha a Bucs pass rush teljesen kiapadni látszik.

1121_3demarcomurray

Speciális egység

Az Eagles háza táján egy sérülés okán idény közben új kicker van. Cody Parkey-t a Miami Dolphins-ból ismert Caleb Sturgis váltotta. 15 eddigi kísérletéből 3 alakalommal hibázott. Kétszer hibázott továbbá extra pont kísérletnél is.

Punter-ük Donnie Jones már jobban nyomja az ipart. Jelen pillanatban ott van a liga 10 legjobb puntere között.

Visszahordásoknál, kick off esetén az utolsók, punt visszahordás esetén viszont a 4. helyen állnak jelen pillanatban. Szóval Jacob Schum-nak oda kell majd figyelnie!

1121_4_eaglescheers

Akik még hiányozhatnak!

Részünkről biztosan nem játszik majd George Johnson. Kérdéses a státusza V-Jax-nek, Ali Marpet-nek, ASJ-nek, Jacqueis Smith-nek és Evan Smith-nek. Sérülés mellett valószínű a játéka Major Wright-nak.

Az Eagles oldalán már korábbról IR listára került a kiváló újonc, belső linebacker Jordan Hicks. Kihagyja mérkőzést a már említett Sam Bradford és a running back Ryan Mathews. Kérdéses státuszú az ugyancsak említett Jason Peters. Valószínű a játéka Connor Barwin-nak, Josh Huff-nak, DeMeco Ryans-nek és Walter Thurmond-nak.

A helyzet kicsit hasonló, mint a múlt hét végén. Botladozó ellenfél, beugró irányítóval, sok sérülttel. Én részemről egy 10:6-tal egy dögunalmas meccsen most is kiegyeznék! Bár gyanítom, ez kicsit más lesz!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com