DeHaven speciális csapata megérkezett

Egészségügyi szempontok miatt kénytelen volt Bruce DeHaven szabadságra menni, de DeHaven és az ő speciális csapata is jól van ezekben a napokban.

"Van néhány srác, akik serénykednek, megpróbálják a helyes dolgot csinálni." mondta DeHaven. "Mindig elmondjuk a srácoknak: "Ha nem javulsz, akkor rosszabb leszel. Nem maradsz ugyanaz." Próbálunk javulni."

A Panthers biztosan javult DeHaven első szezonjába. Átlagosan 13 hellyel vannak magasabban rangsorolva az NFL-ben, mint tavaly, a punt és a kickoff lefedettség, a punt return átlag, a bruttó és nettó punt eredményeket figyelembe véve. Az egyetlen nagyobb kategória, ahol hivatalosan nem javultak, az a kickoff visszahordás, de eddig csak 10 kickoff visszahordásuk volt és ők az egyike annak a négy csapatnak, akik három vagy kevesebb drive-ot kezdtek meg kickoff után a 20 yardos vonalon belülről.

Másrészt, holtversenyben legjobbak a Buffalo-val, a kickoff után az ellenfelek 13 alkalommal kezdték a drive-ot a 20 yardos vonalon belülről. A múlt héten a Tennessee ellen majdnem összejött egy kiemelkedő játék, de Ted Ginn Jr. 87 yardos punt return-ját büntetés miatt érvénytelenítették.

"A srácok a visszahordó csapatban kidolgozzák a belüket, megpróbálnak blokkolni és minden egyéb, és ez igazán megmutatkozott a múlt héten." mondta Ginn.

Lehet, hogy ez DeHaven első éve a Carolina speciális csapatának koordinátoraként, de ez nem az első versenye. Special team koordinátor volt 26 NFL szezonon keresztül - köztük négy Super Bowl mérkőzésen a Bills csapatával - mielőtt csatlakozott a Panthers csapatához 2013-ban special team asszisztensként.
Ebben a holtszezonban ő vette át a koordinátor szerepét Richard Rodgers-től, aki most defensive back edző asszisztens. Rodgers mellett számos edző segítsége javíthat a speciális csapat teljesítményén.

"(A speciális csapat edző asszisztens) Curtis (Fuller) segít, a (linebacker edző) Al (Holcomb) segít és Rodgers is segít - van egy csomó srác, aki segít." mondta DeHaven. "Ez olyan, mint az offense és a defense - nem lehet egy srácot edzeni a labda mindkét oldalán."

További segítség érkezett májusban, amikor DeHaven-t rákosnak diagnosztizálták, és a Panthers felvette Russ Purnell-t, aki már 26 éves tapasztalattal bír speciális csapatok terén az NFL-ben. Amikor DeHaven visszatért az edzőtábor előtt, Purnell maradt, mint special team asszisztens.

"Mindenki ki akar menni és játszani akar Bruce-ért és Russ-ért és egymásért." mondta a safety Colin Jones, aki elszánt special team játékos. "Ki akarunk menni és keményen játszani Bruce-ért. Ez nyilvánvaló mindenki számára abban a szobában - legyen szó akár egy kezdő defense játékosról, egy alapvető srácról, vagy valakiről, aki öt snap-et játszik egy meccsen. Tavaly megtaláltuk a módját, hogyan veszíthetjük el a meccset, ahelyett, hogy segítettünk volna megnyerni a meccseket a field pozíciós csatával. Ez annyira kritikus. Amikor a 20 yardos vonalon belülre kényszerítesz egy csapatot öt-hat alkalommal a punt és a kickoff lefedettséggel, akkor nehéz az offense-nek megpróbálni következetesen vezetni a labdát a downfield-en."
 

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com