A Panthers legyőzte a negatív játékokat

Ha már figyelted a Panthers offense-t ebben a szezonban, akkor már valószínűleg észrevetted, hogy egy értékes fejlődésen ment át.

Nem hagyták, hogy a negatív játékok tönkretegyék a drive-okat.

Futás megállítás a backfield-en, büntetések, sack-ek - ezek lehetnek drive-gyilkos pillanatok, és az előző szezonban a Carolina küzdött is miattuk.

De ebben az évben a Panthers magabiztos, és egy bizonyos mértékig nyugodt, ha bajban vannak a drive ideje alatt.

A red zone sikeresség egy ilyen eredmény. A Carolina jelenleg az ötödik helyen áll az NFL-ben a red zone-ban elért touchdown-ok százalékát tekintve, 65,3 százalékkal. Tavaly a Panthers a 26. volt ebben a kategóriában, csak 48,1 százalékkos TD aránnyal.

"Kevesebb negatív játékunk volt." mondta a támadó koordinátor Mike Shula. "Ha yardokat veszítesz a vörös zónában, az kemény. Az elmúlt hetekben, amikor yardokat vesztettük yard, képesek voltunk legyőzni azt a jó végrehajtással."

Vegyünk néhány példát:

A legutóbbi győzelem során, a New Orleans ellen, a Panthers 3rd&goal-al állt a 3 yardos vonalon a harmadik negyedben. A touchdown passzt a running back Jonathan Stewart-nak érvénytelenítették a jobb oldali tackle Mike Remmers holding-ja miatt. A következő játékban az irányító Cam Newton megtalálta az elkapó Ted Ginn Jr.-t egy 13 yardos touchdown-nal.

A rákövetkező labdabirtoklásban a Carolina 1st&goal-hoz állt fel a 8 yardos vonalon és Newton futást megállították -5 yardon. A következő játékban Newton nyugodtan passzolhatott a wide receiver Devin Funchess-nek egy 13 yardos touchdown-t.

Meg kell jegyezni, milyen briliáns Newton a 20 yardos vonalon belül. 19 TD passzt és nulla interception-t dobott, a passer rating-je 111,5.

"Cam jobban dolgozik és jól futtatjuk a labdát." mondta Shula. "Azt hiszem, bízik önmagában és a csapattársaiban. Nem számít, hogy mi fog történni, megcsináljuk."

És Carolina támadó sikeressége túlnyúlik a vörös zónán.

Íme néhány kiragadott példa:

A múlt héten a harmadik negyedben a Dallas elleni meccsen két egymást követő játékot megállítottak a backfield-en, harmadik és 17-re kényszerítve a Carolina-t a 39 yardos vonalon. A Cowboys blitz-elt, Newton pedig megtalálta a wide receiver Jerricho Cotchery-t egy 24 yardos passzal. A Panthers a drive-ot egy touchdown-al fejezte be, növelve az előnyt 30-6-ra.

A 11. héten, a Washington ellen Newton-t -12 yardon sack-elték first down-nál. 2nd&22-nél a Carolina saját 10 yardos vonaláról Newton megtalálta Cotchery-t egy 19 yardos passzal. Ginn mozgatta a láncot a következő játékkal és a Panthers egy 13 játékból álló touchdown-drive-ot vezetett.

A 9. héten a Green Bay ellen egy 12 yardos veszteség first down után 3rd&6-ra kényszerítette a Carolina-t a saját 26 yardos vonalán. Newton kimenekült a támadásból, megmentette a játékot és Cotchery teljesen szabadon megcsinálhatta az 59 yardos elkapást.

"Továbbra is szükségünk lesz az ilyen típusú nagy erőfeszítésekre, amelyekkel haladhatunk előre, és ez nem látszik meg a statisztikában, de ez még mindig hozzávalója egy jó csapatnak és a  nagyszerű sikereknek." mondta Newton nemrég a negatív játékok leküzdéséről.

"Shula jól kezeli a "mi van ha" szituációkat. A különböző helyzeteket, amik lehetnek a meccseken, gyakoroljuk, és jól érezzük magunkat, mindegy a down és a távolság. Amikor felmegyünk oda, ez csak rajtunk múlik, hogy végrehajtsuk." tette hozzá Cotchery, az egyik go-to célpont, amikor a Carolina-nak szükséges visszakerülnie a játékba.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: canalstreetchronicles.com