A Redskins játékosa lett Pierre Thomas

Veterán játékossal erősített a Washington Redskins csapata. Tegnap bejelentették, hogy szerződtették a veterán szabadügynök running backet Pierre Thomas-t.

A futó szerződtetése mellett a Redskins lábujjsérülése miatt sérültlistára tette defensive endjét Stephen Paea-t.

A jelenleg 31 éves futó szinte az egész pályafutása során a New Orleans Saints játékosa volt. Nyolc év után idén azonban kikerült a szabadügynökpiacra és a csapatok nem nagyon kapkodtak utána.

Az idei alapszakaszban mindössze 1 mérkőzésen lépet pályára, 4 futókísérlete volt és 12 futott yardot szerzett a San Francisco 49ers játékosaként.

Thomas szerződtetésére a harmadéves Chris Thompson kiesése miatt volt szükség. A fiatal játékos a csapat running backjei között a legeredményesebb elkapónak számít és Thomas a passzjáték erősítése miatt érkezik a fővárosba.

pierrethomasredskins.jpg

Már edzésbe is állt az új igazolás

Thomas nem az az igásló típus akit minden downnál pályán lehet tartani de a passzjáték szempontjából a liga legjobbjai közé tartozik. 3757 futott yardot és 2608 elkapott yardot szerzett az eddigi 8 éves pályafutása során. Emellett fontos kiemelni, hogy a tavalyi szezonban is 4.9 yardot átlagolt futásonként és 8.4 yardot elkapásonként.

Az új érkező miatt mégsem lesznek álmatlan éjszakái a csapat két legtöbbet foglalkoztatott futójának Alfred Morris-nak és Matt Jones-nak mert Thomas egész biztosan csak kiegészítőember lesz idén.

(nfl.com, Fotó: twitter.com, redskins.com)