Beharangozó: Panthers - Falcons

Nem is olyan régen az Atlanta Falcons úgy nézett ki, mint az a csapat, amely képes kihívás elé állítani a Carolina Panthers-t az NFC South bajnoki címéért zajló harcban.

A Falcons azonban öt egymást követő meccsen kapott ki és így érkeznek a Bank of America Stadium-ba vasárnap, mint egy csapat, amely kétségbeesetten küzd egy győzelemért, hogy a rájátszásba jutásért folyó harcban életben maradjon.

Ez a gondolkodásmód előny lehet e Panthers csapata ellen, amely már a rájátszásba jutott?

"Mi is egy kétségbeesett csapat vagyunk - kétségbeesetten keressük a győzelmet minden egyes héten." mondta az irányító Cam Newton. "Igyekszünk mindig megtalálni a módját, hogy 1-0 legyen a vasárnap után. Nem nézünk vissza, és nem is tekintünk előre. Mi most minden energiánkat egy adott csapatra összpontosítjuk, és ezen a héten ez a csapat az Atlanta Falcons."

Newton komolyan gondolja, amit mond, de ha csak a szája járna és a Falcons lenne a éhesebb csapat, akkor is ez az ellenfél lenne a tökéletes arra, hogy Newton a meccsre összpontosítson.

"Nekem nem kell semmi, hogy túllepjek a játék szeretetén, de mindig izgulok valamennyire, amikor az Atlanta-val játszunk." mondta Newton, aki Atlanta külvárosában nőtt fel. "Figyeltem őket, mióta elkezdtem játszani a játékot hét évesen. Vasárnap hazajöttünk a templomból és az Atlanta Falcons-t néztük."

Newton ebben a tekintetben nincs egyedül.

"Vannak bizonyos meccsek, melyek bizonyos srácoknak személyes jelentéssel bírnak." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Számomra bármikor is voltam Kaliforniában, az közel volt hozzám. És sok srácnak ilyen az Atlanta. Nagyon közel van hozzánk, és sok srácnak vannak kapcsolatai ott, így ez egy nagy dolog. Charles (Johnson)-nak az Atlanta elleni meccsek mindig jól sikerülnek. És egy pár éve TD (Thomas Davis) számára is fontos volt, hogy játsszon az Atlanta elleni meccseken a harmadik (térdsérülése) után. Amikor a második alkalommal játszhatott, az nagy dolog volt."

Johnson és Davis egyaránt Georgia-i születésűek, akik a University of Georgia-n játszottak.

"Ez az egyik kedvenc meccsem." mondta Davis. "Ez egy nagyszerű lehetőség a családomnak hazatérni. Még mindig van egy csomó családtagom, akik a Falcons-nak szurkolnak valamilyen okból, de imádom, hogy visszamehetek és az arcukba vághatom, amikor képesek vagyunk megnyerni egy meccset."

Egy másik motiváló tényező? Ha a Panthers megnyeri ezt a meccset, akkor megszerzi az egyik NFC playoff bye week-et az NFC South korona mellé, amit már megszereztek.

"Ez óriási dolog lenne, különösen, hogy a mi bye week-ünk a szezon elején volt." mondta a tight end Greg Olsen. "Harcolni fogunk, mindent meg kell próbálnunk, hogy elérjük a pihenőhetet, miközben mindenki más harcol egymással a rájátszásban. Ez óriási lenne."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: isportsweb.com