Játszatni vagy nem játszatni?

Amikor a vezetőedző Ron Rivera hazaért vasárnap este, és volt egy pillanat, amikor mérlegelhette, amit a csapata már megvalósított, akkor bizonyára észrevette, hogy a Panthers most elért egy dolgot, amit a legendás 1985-ös Chicago Bears, amelyben játszott, nem - a 13-0-s eredmény .

Ez elég nagy bravúr, de Rivera azzal is tisztában van, hogy a 85-ös Bears rendelkezzett valami sokkal értékesebbel, amit a Panthers még nem ért el."Menjünk vissza ahhoz a tényhez, hogy ez tényleg nem arról szól, hogy veretlenek vagyunk - ez a Super Bowl győzelemről szól." mondta Rivera.

"Ez az a dolog, amire valóban összpontosítani kell: Mi a cél?"Ahelyett, hogy az összes pozitív dologgal foglalkozna, ami a vasárnapi 38-0-s győzelem során történt a Atlanta Falcons ellen, Rivera a negatív dolgokat emelte ki."Van egy csomó dolog, ami visszahoz minket a valóságba." mondta. "Az egyik dolog, amin el kell gondolni, azok a fiúk, akik az edzőteremben voltak a meccs után. Van néhány dolog, ami felráz és el kell gondolkodni néhány más dolgon."

Még mielőtt a cornerback Bene Benwikere kiesett a szezon hátralevő részére, mert eltört a lába, és a sztárok, mint a tight end Greg Olsen és a running back Jonathan Stewart pihent a sérülések elkerülése miatt, a vita arról, hogy Rivera játszassa vagy pihentesse a játékosokat, már javában zajlott.

Ez egy felkapott téma volt néhány csapat esetében a közelmúltban, akik veretlenül vágtak neki a decembernek. Íme néhány dolog, amit érdemes megfontolni.

Miért kell még játszatni:

Annak ellenére, hogy a Panthers az egyike annak a mindössze nyolc csapatnak, akik 13-0-al kezdtek a Super Bowl korszakban, még mindig harcolták ki a hazai pálya előnyét a rájátszásra. Az Arizona Cardinals (11-2) még versenyben van és valójában a Panthers nem üti ki az Arizona-t a versenyből a 15. hétig, ha a Cardinals nyer.

"Ami minket illet, ez a hét lesz a fontos." mondta Rivera. "Szeretnénk kiharcolni a hazai pálya előnyét végig, így a legjobb módja ennek, ha azt a megközelítést alkalmazzuk, hogy egyszerre csak egy meccsre figyelünk, és megnyerjük ezeket a meccseket."

A végső cél a Super Bowl győzelem, és ennek nagyobb a valószínűsége, ha a Panthers kiharcolj a hazai pálya előnyét. Továbbra is nyerni kell, és játszatni a kezdőket a legjobb felállásban.

Miért nem jó a túl sok pihenés:

Tegyük fel, hogy a Panthers-nek sikerül kiharcolnia a hazai pálya előnyét az utolsó alapszakasz mérkőzés előtt.
Ha a kezdők nem játszanak a 17. héten, az azt jelentené, hogy három héten keresztül nem lépnek pályára. Nem, nem lenne nagyobb a sérülés kockázata, de kiesnének abból a ritmusból, amiben jelenleg vannak.

A múlt héten Rivera hivatkozott a 2009-es San Diego Chargers csapatára, amely alig játszatta a kezdőit a 17. héten, és ezt követően kikaptak az első rájátszás meccsen két héttel később.

"Ez sokba került nekünk véleményem szerint." mondta Rivera, aki a csapat védekező koordinátora volt. "Azt hiszem, berozsdásodtunk."

Kizárt, hogy pihenjen minden kezdő:

Rivera pihentetett néhány kulcsszereplőt vasárnap, amikor az eredmény megengedte, de amikor Benwikere lement egy sérülés miatt, Josh Norman visszament a meccsbe.

"Szerettünk volna még néhány srácot pihentetni, de nincs hozzá elegendő keret." mondta Rivera. "Nincs egy másik srác minden posztra."

Az NFL keret szabályozása miatt ez a tény még a legegészségesebb csapatokat is érinti. Csak 46 játékos öltözhet be meccsnap, így valakinek játszania kell.

Nincs egyértelműen helyes válasz:

Ez dióhéjban a helyzet, és itt a végső példa arra, hogy miért nem lehet jól dönteni.

Ha a Panthers megnyeri az első rájátszás meccsét, ez a média-vezérelt vita alig, vagy egyáltalán nem lesz megemlítve. Ha a Panthers elveszíti az első rájátszás meccsét, akkor bármilyen döntéseket is hoz Rivera, sokan fogják majd kritizálni, és nyíltan azzal vádolják, hogy másképp kellett volna döntenie.

Ez tisztességes? Nem.

E a lehetőség befolyásolhatja Rivera döntéshozatali folyamatát? Nem.

"Nem játszhatsz félelemben." mondta.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: sportingnews.com