Mit tanultunk a Giants elleni meccsből?

Cam és a futójáték

A running back Jonathan Stewart hiányzott egy térdsérülés miatt, de a Panthers a 25. egymást követő meccsen ért el legalább 100 futott yardot, a 171 yard nagy részben az irányító Cam Newton-nak és az újonc running back Cameron Artis-Payne-nek köszönhető.

Newton 100 yardot futott, többek között egy 47 yardos megiramodást bemutatva az első negyedben, így a harmadik alkalommal érte el a 100 yardot pályafutása során. Emellett passzolt 340 yardot és öt TD-t, ezzel az első irányító lett az NFL történetében, aki passzolt 300, futott 100 yardot és dobott öt touchdown-t egy meccsen.
Emellett Newton az első játékos az NFL történetében, aki megdobta a 3000 yardot és megfutotta az 500 yardot az első öt évének mindegyikében.

Artis-Payne, az újonc, aki 12 futásból 31 yardot szerzett a meccs előtt, mind a két mutatót meghaladva összesen 14 futásból 59 yardot szerzett. Emellett megszerezte pályafutása első két elkapását, 34 yardot hozzátéve az eredményéhez.

A fullback Mike Tolbert kapta a legtöbb munkát az elején. Tolbert 10 yardot futott öt futásból, miközben Fozzy Whittaker-nek volt 2 yardja két futásból és 14 yardja két elkapásból.

Az elején úgy tűnt, hogy a Panthers-nek hiányzik Stewart, de Whittaker és Artis-Payne részvétele a rövid passzos játékokban segített a futások beindításában.

Ginn nagy napja

Az elkapó Ted Ginn Jr. figyelemre méltó szezonja - amely alapján az NFL Comeback Player of the Year díjra is esélyes - folytatódott a Giants ellen.

Ginn kezdte meg a pontszerzést egy 3 yardos touchdown elkapással 3rd&goal-nál, és ő kapta el Newton utolsó touchdown passzát is, egy 14 yardos átadást 3rd&goal-nál. A kettő között elejtett egy hosszú touchdown passzt.

"Szerencsés vagyok, hogy van egy olyan srác, mint Cam Newton, aki továbbra is ad nekem lehetőséget." mondta Ginn. "Néha nem jön össze, aminek össze kéne jönnie, de mindig megtalál újra és megcsinálja a játékot nekem."

Ginn már 10 TD-t szerzett ebben az évben, miután 14 elkapása volt a teljes tavalyi szezonban Arizonában. 2013-ban a Panthers csapatában, miután két passza volt San Francisco-ban az előző szezonban, Ginn volt a Carolina harmadik legjobb elkapója, 36 elkapással 556 yardot és öt TD-t szerzett.

Ebben a szezonban ő a Panthers első számú elkapója, és megmutatta fizikai szívósság vasárnap a mentális szívóssága mellett. Ginn egy borda sérülés miatt a második touchdown után lejött, és bejelentették, hogy nem is tér vissza a meccsen. De Ginn visszajött a végén, a bejelentés valójában rossz volt, a visszatérése megkérdőjelezhető volt. Amikor beállt, egy 12 yardos passzal segítette a meccset eldöntő drive-ot.

"Jól vagyok. Ez része a játéknak. Vannak zúzódások és sérülések, de harcolni kell tovább." mondta Ginn. "A játék képe megváltozott, így össze kell szedni magad és vissza kell menni."

Tillman hatékony visszatérése

A cornerback Charles Tillman hatékony játékkal tért vissza, miután négy meccsről is hiányzott. A veterán, aki térdsérülést szenvedett, kierőszakolt és megszerzett egy Rashad Jennings fumble-t és volt egy interception-je az end zone-ban.

"Szerencsém volt, hogy ki tudtam ütni a labdát." mondta Tillman. "Jól játszottam. Elégedett voltam. Jó volt ott lenni (a csapattársaimmal)."

A vezetőedző Ron Rivera el volt ragadtatva Tillman teljesítményétől, különös tekintettel a nagy számú snap részvétel miatt.

"Sokkal többet játszott a vártnál." mondta Rivera.

Boldog hazatérés Olsen számára

A vasárnapi meccs különleges volt a tight end Greg Olsen számára. A New Jersey-i születésü játékos főszereplő volt a Wayne Hills High School csapatában (körülbelül 40 percre a MetLife Stadium-tól) és nagy számú szurkolósereg jelent meg a meccsen.

"Volt egy csomó családtag és barát, aki eljött. Nem játszottam itt gyakran. Ez volt a második alkalom a karrierem során. Klassz dolog volt egy csomó embernek, akik végignézték, ahogy felnövök és játszok." mondta Olsen.

Olsen jellemzően hatékony volt a Giants ellen. Hat elkapással 79 yardot és egy TD-t szerzett, ami egy 37 yardos passz volt Cam Newton-tól 3rd&1-nél. Ezzel a teljesítménnyel új karrier-csúcsot ért el, 1048 yard elkapása van ebben az évben.

Csalódott defense

Csapatmunkával szereztek 28 pontos vezetést és csapatmunkával hagyták, hogy ez elszálljon, de a csapat néhány tagja ezt komolyabban vette, mint mások.

"Büszkék vagyunk arra, hogy egy igazán jó defense vagyunk, és ezt nem csináltuk ma." mondta a linebacker Thomas Davis. "Veterán vezér szempontból nézve, kezdhetjük velem. Jobbnak kell lennem a jövő héten."

Miután az Giants első kilenc labdabirtoklása egy touchdown-t, egy labdavesztést és hét punt-ot eredményezett, négyszer eljutottak az end zone-ig az utolsó öt drive során. Az utolsó, amellyel kiegyenlítettek, az első alkalom volt ebben a szezonban, amikor a védelem touchdown-t kapott egy labdavesztés után - ez egy figyelemre méltó sorozat.

"Védekezésben olyan jól játszottunk,, ahogy akartuk? Persze, hogy nem." mondta a defensive tackle Dwan Edwards. "De megszereztük a győzelmet, és jó dolgokat fogunk tanulni ebből."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: sandiegouniontribune.com