A rögbiszörny visszatért, sérültlistán a kezdő támadófalember

Az ausztrál rögbiszörny visszatért az NFL-be. A San Francisco 49ers tegnap bejelentette, hogy a gyakorlócsapatból újraszerződtette korábbi játékosát Jarryd Hayne-t.

A korábban rögbijátékosként sikereket elérő Hayne az alapszakasz elején a 49ers játékosa volt de október utolsó napján megváltak tőle és két nappal leszerződtették a gyakorlócsapatukba.

Hayne eddigi rövid pályafutása során 6 mérkőzésen lépett pályára, 8 futókísérletből 25 futott yardot és 1 elkapásból 7 elkapott yardot szerzett.

A szezon elején elsősorban nem a támadóegységben hanem a speciális egységben számítottak a szolgálataira. A más sportágban nevelkedő játékos azonban itt sem volt túl sikeres, punt visszahordás során három alkalommal is elejtette a labdát.

A 49ers vezetősége Hayne szerződtetésével párhuzamosan sérültlistára tette legjobb támadófalemberét, a guard Alex Boone-t.

Boone térdsérülést szenvedett a 14. játékhéten ami miatt már a múlt heti Cincinnati Bengals elleni mérkőzést is ki kellett hagynia.

A listára kerüléssel könnyen elképzelhető, hogy Boone többet nem fog pályára lépni a 49ers játékosaként. A guard szerződése lejár az offseasonban és az elérhető egyik legjobb támadófalemberként fog kikerülni a piacra.

(nfl.com, Fotó: sacbee.com, cleveland.com)