A Buccaneers Lovie Smith kirúgásával sokkolta az NFL-t!

Meglepetésként és sokként ért mindenkit a hír, de a Tampa Bay Buccaneers a mai napon megvált vezetőedzőjétől.

A dolog furcsa, hisz jócskán túl vagyunk már a Fekete Hétfőn. Lovie Smith-t ugyanis ottani idő szerint szerda este kilenckor mentesítették a vezetőedzői feladatai alól. Információ pedig alig áll rendelkezésünkre. Minden amit tudhatunk a Buccaneers hivatalos weboldalán lévő kis közleményből derül ki, amit a Bucs társelnöke Joel Glazer adott ki.

“Alapos megfontolás után tájékoztattuk Lovie-t, hogy úgy döntöttünk változást szeretnénk. Szeretnénk megköszönni Lovie kemény munkáját, és elkötelezettségét a Buccaneers felé, az itt töltött ideje alatt. Ez a döntés különösen nehéz volt számunkra. Csalódottak vagyunk, hogy nem voltunk sikeresebbek az elmúlt néhány szezonban, de arra törekszünk, hogy egy győztes csapatot adjunk a szurkolóinknak, ahogy azt megérdemlik. Így továbblépünk. A general manager Jason Licht fogja megkeresni a csapat következő vezetőedzőjét.”

A dolog egyébként nem csak minket lepett meg, hanem a twitter bejegyzések szerint magukat a játékosokat is. Mondjuk velünk ellentétben ők sajnálják a dolgot. Hisz úgy érzik 2008 óta Lovie Smith a csapat első olyan edzője, aki ki tudta csikarni az itteni játékosokból a győztes mentalitást. És elindította a franchise-t a győzelem útján.

Továbbá szárnyra kaptak a pletykák miszerint már Smith utódja is megvan, aki nem más, mint Dirk Koetter. Ezt a verziót egyébként simán elképzelhetőnek tartom. Koetter ugyanis rendkívül komoly munkát végzett itt. Ha belegondolunk ugyanis egy liga utolsó támadóegységből. Úgy, hogy két kezdő elkapóját is elveszítette a háromból. A támadófalában két újonc játékos volt. Mint ahogy az irányítója is újonc volt. Mégis varázsolt egy liga ötödik támadó egységet! Doug Martint pedig olyan szintre repítette a tavalyi évhez képest, hogy csak pislogtunk. Nem csoda, hogy másnak is megakadt rajta a szeme, a Philadelphia Eagles például interjúra hívta őt a megüresedett vezetőedzői pozícióra.

Én valóban el tudom képzelni, hogy esetlegesen meg is kapta volna valamely csapatnál a lehetőséget, mely tudatában besétált Glazerékhez, akik ezzel a lépéssel kívánták őt megtartani, a korábban már említett Winstoni féle okok miatt, mármint, hogy az irányító mellett ne legyen változás. Persze ez csak az én összeesküvés elméletem. Azonban mi más oka lehetne, hogy a jó öreg Lovie nem Fekete Hétfőn távozott a többi vezetőedzővel együtt, hanem eddig kellett a dologra várni?

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com